Af Dybsens Nød – MiScha & Andrea Pellegrini

Hjem / Events / Af Dybsens Nød - MiScha & Andrea Pellegrini

Den danske sangskat møder sydens drama og spilleglæde.
Med sange og salmer slår vi den folkelige tone an og tilsætter den dybde og drama i sprængfarlige arrangementer. Hvem kan ikke forestille sig “Tunge mørke natteskyer” og “Den sorte Fugl er kommet” fusionere og lette på vingerne af armenske folketoner og italiensk patos?

Duo MiScha består af den armenske violinist Astrid Mikaelyan og den danske accordeonist Julie Holmegaard Schade. Duoen blev dannet i 2014 og fandt sammen om en fælles temperamentsfuld spillestil samt en dyb kærlighed til at formidle det folkelige element i klassisk musik. De har siden ført et aktivt koncertliv.

Duoen vandt i 2016 1. prisen i den prestigefyldte, internationale accordeon-konkurrence – PIF16 Castelfidardo, i kategorien F, kammermusik i Italien. I 2019 modtog duoen stor ros for deres indspilning med musikvideo af Kyrie Eleison, af værkets komponist Volodymyr Runchak. I september figurerede duo MiScha som hovednavn ved den tyske velrenommerede accordion- festival, Accordion Explosions 2020. Senest havde de den store glæde at være blandt de 7 udtagne ensembler til
P2 kammermusikkonkurrence 2020. 

Andrea Pellegrini er født i Danmark og er en af landets mest efterspurgte og prisbelønnede mezzosopraner, både i opera- og koncertsammenhæng. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 1998-2003 og fra Opera Akademiet: 2003-2006 hos Susanna Eken.

Hun debuterede på Det Kongelige Teater som Rosina i Rossinis Barberen i Sevilla i 2006, hvorefter hun samme sted senere sang rollerne: Annius i Mozarts Titus, Alisa i Donizettis Lucia di Lammermoor, Valencienne i Lehárs Den Glade Enke, Zaida i Rossinis Tyrken i Italien, Rossweise i Wagners Valkyrien og Offreds Mother i Poul Ruders’ Handmaids Tale.

Andrea Pellegrini har som koncertsanger optrådt med førende danske orkestre og ensembler, herunder DR Symfoniorkestret, DR UnderholdningsOrkestret, Det Kgl. Kapel og alle landsdelsorkestrene. Udenlands har hun optrådt med Helsingborg symfoniorkester (Sverige), Jönköping Sinfoinetta (Sverige), Porì Sinfonietta (Finland), Trondheim Symfoniorkester og Artic Phil (Norge), Oltenia Philharmonic’s Orchestra (Rumænien), samt ved operakoncerter Kuala Lumpur, Malaysia under ledelse af Alberto Veronesi m.fl I 2011 sang hun desuden Liedkoncert i DR koncerthuset med pianisten Bengt Forsberg. Hun har gæstet et utal af kammermusikfestivaller f.eks Bergen festspillene.

Gennem både karriere og studietid har Andrea Pellegrini vist en særlig interesse for de genrebrydende kunstformer og for at bringe den klassiske musiktradition ud over rampen i nye sammenhænge. Dette har ført til udviklingen af helt nye musikalske værker i grænselandet mellem genrer, samarbejde med bandet TV2, multikunstneren Martin Hall, fortolkninger af Beatles sange på tv og meget andet. I den forbindelse har hun desuden etableret et Piazzolla orkester, med hvem hun to gange har gæstet Bergen Festspil I 2013 og 2016.

 Billetter til koncerten i Askov Kirke kan købes ved indgangen med MobilePay eller kontanter.
 Arrangør: Askov Kirke i samarbejde med Askov Højskole

Køb billet

OBS: Billetter skal købes ved indgangen til koncerten. MobilePay eller kontanter.

Dato21. november 2023

Tid19.30

StedAskov Kirke

Pris100 kr.

Køb billet