Foredrag med Trine Engholm Michelsen: Hvordan skriver man en biografi om en person, hvis hele virke hvilede på hemmeligheder?

Hjem / Events / Foredrag med Trine Engholm Michelsen: Hvordan skriver man en biografi om en person, hvis hele virke hvilede på hemmeligheder?

Bankassistent om dagen og hemmelig agent om aftenen. Jutta Graae, med dæknavnet Storfyrstinden, var en af Englands vigtigste kontakter i Danmark under besættelsen og en nøgleperson bag Danmarks befrielse. Alligevel er hun relativt ukendt. Jutta Graae levede i en tid, der kun gav en kvinde mulighed for at agere på de indre linjer. Hun så sin rolle som den usynlige hånd, der hjalp ”de rigtige helte”: Christmas-Møller, Mogens Fog og Ebbe Munck m.fl. Hun arbejdede diskret og slettede sine spor. Jeg fortæller hvordan jeg opdagede Jutta Graae og kastede mig ud i det store opklaringsarbejde. Det har krævet rejser til engelske og svenske arkiver, og det har betydet samtaler med et meget stort antal slægtninge og fagfolk. Bogen er et nyt kapitel om kvindelige helte i Danmarkshistorien.

Trine Engholm Michelsen er forfatter, forsker og ph.d. i international politik. Hun har en master i politisk filosofi fra Bruxelles. I en årrække arbejdede hun som analytiker i Politiets og Forsvarets Efterretningstjeneste.

Køb billet

Dato18. april 2023

Tid15.00

StedForedragssalen

Pris75 kr.

Køb billet