Koncert med Sinne Eeg og Josh Nelson

Hjem / Events / Koncert med Sinne Eeg og Josh Nelson

Sinne Eeg og den amerikanske pianist og arrangør Josh Nelson (Natalie Cole, Ivan Lins, Kurt Elling) er en unik duo. De vover musikkens sværeste kunst, nemlig at lyde som dem selv. Intet band, ingen speciel lydproduktion, kun klaver og stemme. Denne øvelse i musikalsk nøgenhed kan kun udføres med det største talent.

Sinne Eeg mødte Josh Nelson under et ophold i Hollywood for et par år siden. Den musikalske kærlighed gnistrede fra første tone, og varmen mellem dem mærker man tydeligt i koncerten. Duoen har taget deres helt egen approach til en række af Sinne Eegs egne numre, et par danske klassikere og selvfølgelig nogle standarder fra The American Songbook.

Sinne Eegs sikre frasering og frodige tone er eminent understøttet af Josh Nelsons varme og intuitive klaverspil. Straks man hører de første toner bemærker man den enorme rummelighed i musikken, og dermed frigøres der plads til begge musikeres kreativitet og spontanitet. Sinne Eeg og Josh Nelson lytter opmærksomt til hinanden, og inspirerer hinanden til at tage chancer, nærmest som to elegante dansere der reagerer på hinandens bevægelser. Resultatet er ganske enkelt fortryllende.

Sinne Eeg betager publikum i det meste af verden med sin sikre intonation, sin stærke rytmiske sans og sin altid charmerende sceneoptræden. Hun er en mesterlig fortolker af den amerikanske sangskat, men i hendes koncerter kommer også den ”mørkebløde”, skandinaviske melankoli til udtryk. Den vestjyske sanger har en sjælden indlevelsesevne og er ikke bange for at tage chancer på scenen, hvilket man oplever i frydefuld extravaganza i både fraseringer og de overlegne scat-improvisationer.

Selv om anmeldere i ind- og udland ofte roser hendes indspilninger til skyerne, har Sinne Eeg ry for at være endnu bedre live. Sinne Eeg har udgivet 10 albums i eget navn, hvoraf 5 er blevet belønnet med en Danish Music Award for Årets Bedste Vokaludgivelse. Gennem tiden har Sinne modtaget et hav af priser og anerkendelser, bl.a. Ben Webster Prisen, DR Jazz Prisen, Dronning Ingrids Hæderslegat, Jazz Specials “Årets Danske Jazzudgivelse” samt Palmares – en kåring fra de franske jazzkritikere – for “Årets Internationale Vokaludgivelse”.

Køb billet

Dato10. april 2024

Tid19.30

StedForedragssalen

Pris150 kr.

Køb billet