Mød forfatterparret bag romantrilogien om familien Brinch

Hjem / Events / Mød forfatterparret bag romantrilogien om familien Brinch

Foredrag med forfatterne Lise Ringhof og Erik Valeur, forfatterparret bag den historiske romantrilogi om familien Brinch og det 20. århundredes danmarkshistorie.

Trilogien beskriver en særdeles omskiftelig tid i Danmarks historie fra år 1900 til i dag, hvor nyt og gammelt støder sammen, og landet ændrer sig hurtigere end nogensinde før: Bind 1, ‘Det er de danske som flygter’, følger Fanø-drengen Erling, der forlader alt det, han kender, læser til læge i København under Første Verdenskrig og bliver gift ind i en rigmandsslægt fra Vejle, hvor hans datter Eva oplever Besættelsen og modstandskampen på tætteste hold.
Bind 2, ‘Det er de oprørske der svigter’, følger Evas sønner, Jakob og Thomas, som begge har ukendte fædre og udvikler sig vidt forskelligt gennem det danske ungdomsoprør og ind i de mørke firsere, hvor de ligesom landet styrer mod opbrud og voldsom konfrontation.
Bind 3, ‘Det er de unge som forsvinder’, følger slægtens børn efter Murens fald i en uventet problemfyldt verden, som både skyldes forældrenes manglende nærvær i det hektiske familieliv og i forhold til den accelererende klimakatastrofe.

Lise Ringhof er datter af Gert og Hanne Ringhof, som er den ene halvdel af grundlæggerne af forlaget Lindhardt og Ringhof. I 1986 overtog hun forlagets kontakt til boghandlerne og har siden arbejdet med salg, marketing og presse på danske forlag, inden hun i 2017 stoppede på Politikens Forlag for at hellige sig arbejdet på romantrilogien sammen med Erik Valeur.

Erik Valeur er tidligere journalist på bl.a. Berlingske, Information, Månedsbladet Press og DR. Har modtaget Cavling-prisen to gange, Krygerprisen, P1-prisen og Publicist-klubbens Jubilæumspris. Debuterede i 2011 som skønlitterær forfatter med romanen ‘Det syvende barn’, der blev en markant bestseller. Modtog Debutantprisen, Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen, Harald Mogensen-prisen og Glasnøglen.

Køb billet

Dato13. oktober 2023

Tid15.00

StedForedragssalen

Pris100 kr.

Køb billet