Piet Hein – verdensdanskeren i kamp og kærlighed

Hjem / Events / Piet Hein - verdensdanskeren i kamp og kærlighed

Foredrag ved journalist og forfatter Peter Borberg

Han blev foreslået til Nobelprisen. Hans aforistiske digte med navnet Gruk er solgt i halvanden millioner eksemplarer og oversat til mere end 20 sprog. Hans superelliptiske bord er for længst slået igennem som en klassiker indenfor møbeldesign. Læg dertil mere end 3.000 patenter til spil, mekanik og design, der blandt andet indebærer lamper, solur og alverdens andre frembringelser, som alle bærer navnet Piet Hein (1905-1996).

En mand, der var gode venner med personligheder som Niels Bohr, Albert Einstein, Charles Chaplin, Karen Blixen, Thor Heyerdahl og Astrid Lindgren, men som aldrig rigtig blev gode venner med sit hjemland. Foredraget Piet Hein – verdensdanskeren i kamp og kærlighed går tæt på mennesket, fænomenet og superbegavelsen Piet Hein, der levede et liv i evig strid med sig selv og sine omgivelser.

Peter Borberg har gennem de seneste år arbejdet på biografien om Piet Hein, og i foredraget løfter han gennem studier i Piet Heins omfattende arkiv sløret for nye sider af den markante danskers personlighed og virke.

Køb billet

Dato31. oktober 2023

Tid09.15

StedForedragssalen

Pris75 kr.

Køb billet