Thure Lindhardt fortæller og fortolker Grundtvig

Hjem / Events / Thure Lindhardt fortæller og fortolker Grundtvig

En blanding af oplæsning, foredrag, og skuespil.
Danmarks store digter, præst, fritænker, politiker og folketænker, N.F.S. Grundtvig, døde for 150 år siden. Næsten 90 år nåede den største af vores kulturformidlere at blive, og i størstedelen af hans liv kæmpede han for danskernes åndsliv, folkeliv og ligeværdighed. Grundtvig er en ener i dansk historie. Hans kamp for oplysning, for kvinder, for højskoler, Gud og Nordens mytologi er uden sidestykke, og hans tanker rækker langt ud over Danmarks grænser, til borgerrettighedskampene i USA, og er stadig i dag en af årsagerne til, at vores frisind og samfund er beundret i store dele af verden.

Vi kender ham alle, hans salmer og sange synges hver dag året rundt på skoler, højskoler, i kirker, til fester, i foreninger og til højtider og
årstider. Når solen i al sin glans nu stråler, skovene falmer, når barnet fødes i Betlehem, når det er yndigt at følges ad, og når vi siger verden ret farvel. Skuespiller Thure Lindhardt vil guide jer gennem Grundtvig – gennem fortællinger om ham, hans liv, hans inspiration, hans kvinder, helte, og ikke mindst gennem hans egne ord. Thure vil fortolke hans salmer, digte, dagbøger og krydre det med betragtninger om manden og ikke mindst: Hans ord og ånd!

Køb billet

Dato20. november 2023

Tid15.00

StedForedragssalen

Pris100 kr.

Køb billet