Tove Ditlevsen var min mormor

Hjem / Events / Tove Ditlevsen var min mormor

Foredrag med Lise Munk Thygesen: TOVE DITLEVSEN VAR MIN MORMOR – En familiehistorie om skam, skæbne og tilgivelse – En personlig fortælling om kvinderne i en ikke helt almindelig familie

Tove Ditlevsen skånede aldrig sig selv. Hele Danmark kunne læse om hendes selvmordsforsøg, narkomani og kaotiske familieliv. Toves familie, de ufrivillige biroller i hendes forfatterskab, har været tavse – indtil nu, hvor Lise Munk Thygesen, Toves barnebarn, fortæller sin – og kvinderne i hendes families – historie.

Lise var 12 år, da hendes berømte mormor tog sit liv. Gammel nok til at opfatte uroen i sin familie, men alt for ung til at forstå den. Da Lises mor døde, efterlod hun en mappe til sin nu voksne datter med titlen ”Hemmeligheder”. Det tog Lise årevis at finde modet til at åbne den. Da hun endelig gjorde det, kunne hun begynde at stykke alt det usagte sammen. Historien er blevet til bogen ‘Tove Ditlevsen var min mormor’.

Det er en historie om syv generationers kvindeliv og alt det, der er gået i arv – misbrug, overgreb og svigt. En fortælling om tilgivelse og kærlighed, ikke mindst til den mor, Lise har savnet hele livet. Et opgør med den tavshed og skam, der har forhindret familiens kvinder i at frigøre sig.

Lise Munk Thygesen er født 1963 i København, barnebarn af Tove Ditlevsen, datter af Helle Munk og mor til to voksne døtre. Hun har boet i England i en årrække og har været både frivillig og ansat hos Danner samt sad i Danners bestyrelse fra 2019 til 2021.

‘Tove Ditlevsen var min mormor’ er hendes første bog.

Køb billet

Dato11. april 2024

Tid15

StedForedragssalen

Pris75 kr.

Køb billet