Birgithe Kosovic fortæller om sin nye roman

Hjem / Events / Birgithe Kosovic fortæller om sin nye roman

EN BY I EUROPA

Hvordan lever man i et samfund præget af indre og ydre fjendskaber? Hvor går grænsen mellem frihed og ligegyldighed? Og mellem håb og løgn? Hvem er man, hvis man ikke tror på det gode? Hvordan lever man med at have tanker og følelser, som man ikke ønsker at have, og som ingen må kende? Hvordan forbliver man uset i sit indre mørke, mens lysene i Europa blinker?

Birgithe Kosovic fortæller om Thomas, der er ved at blive knust. Efter 30 år som politimand ser han indvandringen som enden på europæisk civilisation. I hans private liv er alting også ved at gå galt. Hvorfor har han kun mislykkede forhold bag sig, kan han slet ikke elske? Mørket må ikke vinde. Det er derfor, han har giftet sig med Catrine og vil være hende tro. Hun, som er præst, og som kan se de gode intentioner i mange ødelagte mennesker. Hun må aldrig opdage, at han ikke er sådan et menneske, som hun tror. Og når han ikke kan slippe tanken om Aisha, så er det ikke, fordi han er betaget af hende, eller fordi han foragter hende. Det er kun en forbrydelse, som han vil opklare.

Birgithe Kosović (f. 1972) fik sit gennembrud med romanen ’Det dobbelte land’ (2010) baseret på historier fra sin jugoslaviske familie. Romanen vandt Weekendavisens Litteraturpris, DR’s Romanpris og Danske Banks Litteraturpris. Hendes roman om Erik Scavenius, ’Den inderste fare’ (2018), vandt Politikens Litteraturpris. Hun har skrevet om at vokse op i en to-kulturel familie i ’Det du ikke vil vide’ (2020). Hun har bl.a. modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. ’En by i Europa’ er sat til udgivelse i oktober 2024.

Køb billet

Dato26. oktober 2024

Tid13.30

StedForedragssalen

Pris100 kr.

Køb billet