Studievejledning og mentorordning

Vi tilbyder hjælp hvis du har brug for vejledning

Hjem / Studievejledning og mentorordning

Vejledning

Som elev på Askov Højskole får du tilbudt afklarende vejledning om uddannelsesvalg. Vejledningen hjælper dig til at træffe det uddannelsesvalg, der er rigtigt for dig.

Vi hjælper dig med at finde ud af, hvilken retning, du vil gå i. Vi hjælper dig også til at få viden om dine uddannelsesmuligheder og optagelseskrav, så du ved, hvordan du går efter dine uddannelsesdrømme. Har du brug for uddybende vejledning om uddannelse eller personlige forhold, er der mulighed for det.

Mentorordning

Med støtte fra din mentor får du redskaberne til at indgå i samvær og undervisning på lige vilkår med de andre elever. Forløbet giver dig kendskab til dine kvaliteter og begrænsninger på en konstruktiv måde og hjælper dig til et større selvværd.

Gennem samtaler med din mentor får du lagt en god plan for, hvordan du kommer godt videre i dit liv og får en ungdomsuddannelse. Derfor er uddannelsesvejledning en del af mentorforløbet.

For at få del i mentorordningen skal du lave en uddannelsesplan sammen med din UU-vejleder, inden du starter, og du skal gå på højskolen i mindst 12 uger. Du deltager på lige fod med alle andre elever i undervisningen og dagligdagen på højskolen.

Hvis du bliver tilknyttet mentorordningen, bliver du kontaktet af din mentor, når du starter, så I sammen kan aftale, hvor tit I skal mødes og hvad du har brug for i forløbet.

Se mere om mentorordningen og hvordan du får en mentor

Find det ophold der passer dig bedst

Se hvilke tidspunkter vi kan tilbyde dig et højskoleophold

Se kommende højskoleophold →

Kunne du tænke dig en rundvisning?

Få en rundvisning og få en snak med vores undervisere og mød andre elever på skolen.

Book en rundvisning →

Ditte Svane

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter, men betegner sig selv som historiehåndværker. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Desuden har hun skrevet et væld af teaterstykker og udgivet en roman. Hun er filmlinjens blæksprutte, der underviser i alt fra idéudvikling og manuskriptskrivning til produktion og klippeteknik. Ditte er i øvrigt højskolens festsangskriver og står for den ugentlige sangtime.

ds@askov-hojskole.dk +45 61 20 08 80

Ole H.B. Andreesen

Ole H. B. Andreesen har undervist på Askov Højskole siden 2012 og har tidligere været lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Aarhus. Han har også arbejdet som journalist og redaktionssekretær på JydskeVestkysten, freelancejournalist og har undervist i journalistik på universiteter i Grønland, Spanien, Holland og Estland. Så er han desuden medforfatter til flere lærebøger om medier, kommunikation og journalistik.

oa@askov-hojskole.dk +45 51 56 55 54

Spørgsmål og svar

Bor man sammen med en roomie på højskolen?

Du vælger selv, om du vil bo alene eller sammen med en roomie. De fleste elever bor sammen to og to på højskolen, og for mange af vores elever er det en del af oplevelsen ved at gå på højskole, at de prøver at bo sammen med en roomie.

Hvad koster det at gå på højskole?

Det koster en fast pris per uge at gå på højskole. Hvis du vil vide, hvad dit højskoleophold kommer til at koste, kan du derfor gange ugeprisen med det antal uger, du vælger. Om det er 12, 14, 16, 18 eller 24 uger. Se prisen per uge.

Hvilke fag har jeg ud over linjefag?

Ud over dit linjefag kan du på Askov Højskole vælge imellem flere valgfag. Nogle ledes af højskolens lærere, andre af eksterne timelærere. Derudover er der fællesfag som er obligatoriske for alle elever.

“Der har været tid og rum til bare at være. Tid til at lære og turde dvæle ved det enkle.”

Nanna Jørgensen

Elev, årgang 2021

“Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg har taget den rigtige beslutning for mig selv.”

Thomas Appel

Elev, forår 2020 og efterår 2020

“Livet skal ikke kun gøres op i penge, men også i oplevelser.”

Elias von Staffeldt

Elias von Staffeldt, journaliststuderende

“Man er virkelig sammen med hud og hår 24 timer i døgnet.”

Anna Louise Thranæs

Tidligere sportsjournalist på TV2 Sporten, tidligere elev

“Dette vinterhalvår i Jylland blev en af de lykkeligste oplevelser i mit liv.”

Ghita Nørby

Ghita Nørby: ‘Mine egne veje’, Gyldendal 1995

“Det var det bedste kursus, jeg nogensinde har investeret i, for jeg kom jo ind og mødte venner, jeg stadig har den dag i dag.”

Puk Damsgård

Puk Damsgård, DR’s Mellemøstenkorrespondent fra Cairo, Ægypten.