Sådan ser et højskoleophold ud
Dit højskoleophold på Askov Højskole
Vind et højskoleophold
Hvordan ser et højskoleophold ud?
At være på højskole er en mulighed for at trække vejret, finde sig selv, leve livet og få en afklaring på, hvad man skal, og hvor man vil hen. Et ophold på Askov Højskole er derfor ikke kun en faglig legeplads. Det er et frirum med tid og plads til fællesskab, oplevelser, nye venskaber, fester, rejser og meget mere.
Her er dit sociale liv
Uden for undervisningstiden er der god tid til at pleje dig selv og dine personlige interesser – f.eks. med sport, musik, spil og afslapning. Og du får naturligvis masser af tid og muligheder for at have det sjovt og hygge dig med dine nye kammerater på Askov Højskole.
Hvordan er weekenderne?
I weekenderne fester eleverne i den elevstyrede bar, Fengers, og derudover er der mulighed for at deltage i en række aktiviteter og udflugter sammen med den underviser, der har weekendvagt. Du bestemmer selv, om du vil blive på højskolen eller rejse hjem i weekenden, men der er altid mange kammerater tilbage på skolen, som man kan hygge sig med, hvis man bliver i weekenden.
Kunne du tænke dig en rundvisning?
Kom og besøg os på Askov – vi betaler transporten. Du bliver vist rundt af underviseren på linjefaget og møder nogle af vores nuværende elever.
Book en rundvisning →Hverdagen på højskolen…
Hverdagen på Askov Højskole er fyldt med fag, hvor du kan fordybe dig og tid til fællesskab med alle dine nye venner.
I hverdagene har du et fast skema for, hvad der skal ske. To dage har du dit linjefag og tre dage har du fællesfag og valgfag. Selvfølgelig har du også fritid, hvor du kan være sammen med de andre eller slappe af for dig selv.
Hver dag efter morgenmad er der morgensamling. Her synger vi sammen, og lærere eller elever fortæller på skift om et emne, de er optaget af og gerne vil dele med alle.
Efter morgensamlingen fortsætter skemaet med undervisning enten på linjefagene eller med valgfag og fællesfag.
Til alle måltider, morgensamling og fællesfag er du sammen med alle de andre. Når du har linjefag og valgfag, er I typisk på små hold, hvor I arbejder tæt sammen.
Du vælger valgfag efter dine egne interesser, så her er du sikkert sammen med nogle af dem fra de andre linjefag. På den måde lærer I hinanden at kende på kryds og tværs.
Se et eksempel på ugeskemaetFag på Askov …
Hvad laver man i fritiden…
Hvordan er weekenderne?
I weekenderne fester eleverne i den elevstyrede bar, Fengers, og derudover er der mulighed for at deltage i en række aktiviteter og udflugter sammen med den underviser, der har weekendvagt. Du bestemmer selv, om du vil blive på højskolen eller rejse hjem i weekenden, men der er altid mange kammerater tilbage på skolen, som man kan hygge sig med, hvis man bliver i weekenden.
Fengers og fest…
Fredag og lørdag aften har du mulighed for at gå i den elevstyrede bar. Den er indrettet i den første højskolebygning på Askov. Her hygger eleverne sig sammen omkring musik, dans, spil, sjov og leg. Baren styres af Fengers-udvalget, som består af festansvarlige elever.
Derudover arrangeres en række fester og sociale arrangementer på Askov Højskole, bl.a. en fest med tidligere elever, velkomst- og afslutningsfester.
Rejs med Askov Højskole
Højskoleopholdet hos os byder ikke blot på undervisning og aktiviteter på skolen – det inkluderer også en spændende studierejse, som er en integreret del af programmet for elever på efterårsopholdet, samt for de 17 og 24 ugers forårsophold. Denne rejse giver dig og dine højskolekammerater unikke fælles oplevelser og mulighed for at være sammen på en helt anden måde end det daglige skoleliv tillader.
Afhængigt af hvilket højskoleophold du er en del af, vil destinationerne variere. Vi tilbyder studierejser til enten det naturskønne Finland, den kulturelle by Dresden i Tyskland, eller de betagende Færøerne. Hver destination er nøje udvalgt for at sikre, at eleverne får mulighed for at dykke ned i og opleve forskellige kulturer, livsstil og samfund.
Læs mere om rejser på AskovSådan bor du…
Som elev på Askov Højskole bor du sammen med de andre elever i selvstændige elevfløje på højskolen. Du vælger selv, om du vil bo på dobbeltværelse eller enkeltværelse. Hvis du er ligeglad, bliver du tildelt en af delene. Du kommer til at bo i den nybyggede elevfløj Ny Rolighed, hvor man deler bad og toilet med værelset overfor.
På højskolen er der vaskekælder med to vaskemaskiner og en tørretumbler, tørrestativer, og vaskekort kan købes og genopfyldes på kontoret.
Ud i naturen omkring Askov
Askov Højskole ligger i et naturskønt område med mulighed for en lang række friluftsaktiviteter. F.eks. løb, cykling, vandring, ridning, lystfiskeri, kano, roning og friluftsbadning. Hærvejen skærer igennem Askov. Går du ad den, kommer du 3 kilometer mod syd til det historiske Skibelund Krat.
Her er der flot udsigt ud over Kongeåsdalen, og du kan i området løbe, cykle, ride og vandre på naturskønne stier, sejle i kano, fiske og overnatte i shelters. Længere mod syd ligger Jels, der med sit friluftsbad og stierne omkring søerne og i skovene er et yndet udflugtsmål for elever på Askov Højskole.
Det samme gælder Randbøl Hede og Jelling mod nord, Kolding, Skamlingsbanken og vigene mod øst og Vesterhavet, Vadehavet, Ribe og Esbjerg mod vest.
Spørgsmål og svar
Bor man sammen med en roomie på højskolen?
Du vælger selv, om du vil bo alene eller sammen med en anden. De fleste elever bor sammen to og to på højskolen, og for mange af vores elever er det en del af oplevelsen ved at gå på højskole, at de prøver at bo sammen med en anden.
Hvad koster det at gå på højskole?
Det koster en fast pris per uge at gå på højskole. Hvis du vil vide, hvad dit højskoleophold kommer til at koste, kan du derfor gange ugeprisen med det antal uger, du vælger. Om det er 12, 14, 16, 18 eller 24 uger. Se prisen per uge.