Elevforeningen

Askov Højskoles Elevforening
er for alle tidligere elever

Hjem / Elevforeningen

Askov Højskoles Elevforening er foreningen for dig, der har gået på Askov Højskole. Det er din mulighed for at holde fast i det unikke fællesskab og de sociale bånd, du havde, da du gik på skolen. Elevforeningen er mødestedet, hvor du kan dele erfaringer og viden med dine højskolevenner og tidligere elever fra andre årgange.

Hvis du har været elev på et ophold i mindst fire sammenhængende uger, er du automatisk medlem i elevforeningen. Medlemsskabet er gratis.

Som medlem af elevforeningen bliver du inviteret til Gammel Elev Weekend, og du kan være med til at holde kontakt med alle de kammerater og venner, du fik på højskolen.

Events for medlemmer af Askov Højskoles Elevforening

Elevforeningen arrangerer events, som styrker højskolefællesskabet – det kan fx være sociale arrangementer, Gammel Elev Weekend eller lignende.

Elevforeningen er med til at arrangere Sommerhøjskole, hvor du kan få alt det bedste fra højskolen. Se programmet for Sommerhøjskole 2024

Højskolekursus:
Sommerhøjskole

5.-9. august 2024
Genbesøg højskoleboblen i fem dage med alt det, du har savnet: Fællessang, aktiviteter, faglig inspiration og masser af hygge. Du er velkommen til at tage en ven med. Kurset er sat til en rigtig god pris, så alle kan være med. Du kan blive hængende til Gammel Elev Weekend, som ligger i forlængelse af kurset.

Sommerhøjskole 2024

Gammel Elev Weekend

9. august 2024 – 11. august 2024
Der er lagt op til en dejlig weekend, hvor du kan mindes de bedste tider på højskolen, tale med din gamle roomie på plænen og skråle med på klassikere fra højskolesangbogen, når Kristian la Cour fyrer op i pianoet. Du får rig mulighed for at genopleve Askov Højskole og hilse på lærerne, men også hygge dig med dine venner. Og så er der selvfølgelig planlagt et brag af et gensyn med gode gamle Fengers.

Priser
Fredag – søndag, enkeltværelse: 550 kr.
Fredag – søndag, dobbeltværelse: 450 kr.
Fredag – søndag, sovesal: 350 kr.
Fredag – lørdag, sovesal: 200 kr.
Lørdag – søndag, enkeltværelse: 450 kr.
Lørdag – søndag, dobbeltværelse: 350 kr.
Lørdag – søndag, sovesal: 250 kr.

Program
Fredag 9. august
16.00 – 18.00               Indkvartering
18.00 – 19.00               Aftensmad
19.00 – 20.00        Årgangsbattle
20.00                           Fengers åbner
24.00                           Baren lukker
01.00                           Fengers lukker


Lørdag 10. august
09.00 – 10.00                Morgenmad
10.00 – 11.00                Åbent hos linjefagene
11.00 – 12.00                Generalforsamling i Foredragssalen
12.00 – 12.30                Frokost
13.00                            Forstandertale og sangtime
14.30                            Rundbold på plænen og brætspilscafé
15.00 – 16.00                Indkvartering af nye gæster
17.30                            Festsalen og baren åbner
18.00                            Festmiddag
22.00                            Fengers åbner
24.00                            Baren i festsalen lukker
05.00                            Baren lukker i Fengers

Søndag 11. August
09.30 – 10.30                Mokost
11.00                            Farvel på plænen

Udtjekningstider
09.00                            Værelser
10.00                            Hvide Hus

(Forbehold for ændringer)

“Der har været tid og rum til bare at være. Tid til at lære og turde dvæle ved det enkle.”

Nanna Jørgensen

Elev i foråret 2021 på Journalistik

“Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg har taget den rigtige beslutning for mig selv.”

Thomas Appel

Elev, forår 2020 og efterår 2020

Spørgsmål og svar

Bor man sammen med en roomie på højskolen?

Du vælger selv, om du vil bo alene eller sammen med en roomie. De fleste elever bor sammen to og to på højskolen, og for mange af vores elever er det en del af oplevelsen ved at gå på højskole, at de prøver at bo sammen med en roomie.

Hvad koster det at gå på højskole?

Det koster en fast pris per uge at gå på højskole. Hvis du vil vide, hvad dit højskoleophold kommer til at koste, kan du derfor gange ugeprisen med det antal uger, du vælger. Om det er 12, 14, 16, 18 eller 24 uger. Se prisen per uge.

Hvilke fag har jeg ud over linjefag?

Ud over dit linjefag kan du på Askov Højskole vælge imellem flere valgfag. Nogle ledes af højskolens lærere, andre af eksterne timelærere. Derudover er der fællesfag som er obligatoriske for alle elever.

Læs mere om højskolen

Det har været det bedste i mit liv

Egentlig havde jeg ikke selv tænkt på at tage på højskole, men en veninde opfordrede mig til det.

I starten var det ret overvældende, og de første to uger ville jeg hjem. Jeg følte mig usikker og overstimuleret. Mine veninder overtalte mig til at give det en chance, og det gjorde jeg. Heldigvis. For at være på højskole har været det bedste i mit liv.

Hvis du overvejer at tage på højskole, så gør det. Spring ud i det. Du får så meget ud af det både fagligt, socialt og personligt. Giv det en chance, det er bedre, end du tror.

Jeg valgte Askov Højskole, fordi jeg gerne ville have journalistik som linjefag, og fordi der er så mange kreative valgfag. Det elsker jeg at fordybe mig i. Alle lærerne er virkelig engagerede – man kan mærke, de brænder for det, de laver.

Hver gang, vi har lavet et journalistisk projekt, fik jeg et adrenalinkick, når jeg var på research og fandt ud af, at min hypotese holdt stik. Jeg er virkelig vild med at formidle og er i gang med at uddanne mig til journalist på Syddanske Universitet.

Camilla Tonnesen, F21, Journalistik

Fællesskabet er der hele tiden

Da jeg kom, var jeg spændt på at møde de andre, men alle var bare søde og imødekommende. Man kunne bare være sig selv og give den gas.

Der sker noget hele tiden. Man kan godt være på værelset for sig selv og slappe af, men du kan også hele tiden være en del af fællesskabet, for der sker noget hele tiden. Og jo mere, du involverer dig, jo mere får du ud af opholdet.

Jeg valgte Askov, fordi der var en litteraturlinje, og det var som om, undervisningen var designet til mig. Det har været så fedt, og jeg føler virkelig, jeg er vokset på bare tre måneder. Undervisningen bliver tilpasset til os, og jeg har bare rykket mig så meget. Det har givet mig mod på at søge ind på Forfatterskolen.

Jeg har fået nye venskaber og har aftalt at flytte sammen med en rigtig god ven fra højskolen.

Noah Steffensen, F21, Litteratur

Det sociale var det allerbedste

Før jeg startede på højskolen, var jeg nervøs for, om højskoleopholdet ville blive en lige så livsforandrende oplevelse, som jeg havde hørt, det skulle være. Den nervøsitet var helt ubegrundet, for det blev en kæmpe oplevelse.

Højskolen gør rigtig meget for fællesskabet og arrangerer mange ting, men du har selv et ansvar for at blive en del af det, for det er i fællesskabet, du får den store oplevelse.

Askov Højskole er fed, fordi den har så meget historie. Når jeg nævner Askov for andre, er der altid én, der har en relation til skolen. Jeg elsker at være steder, hvor der er en historie, jeg kan blive en del af.

Det allerbedste ved højskoleopholdet var det sociale. At være sammen med andre hele tiden er meget intenst, men jeg er blevet mere udadvendt. Vi griner rigtig meget og laver mærkelige og fjollede ting – alt det, ungdomslivet er og skal være.

Jeg har fået mange nye venner, og fællesskabet med dem fortsætter efter højskolen.

Sofia Maria Madsen, F21, Journalistik