Medarbejdere

Ansatte på Askov Højskole

Forstander

Rikke Holm

Rikke Holm

Forstander

Rikke Holm er uddannet teolog og har været forstander på Askov Højskole siden 2018. Hun kom til Askov fra en stilling som viceforstander på Engelsholm Højskole og har også arbejdet som ungdomspræst og efterskolelærer. Rikke underviser på fællesfaget ‘Eksistens’ og holder morgensamlinger og foredrag. For Rikke er det en stor fornøjelse at være med til at præge Askov Højskole og føre denne helt unikke højskole videre ind i nutiden og lægge spirer til fremtiden. Askov Højskole skal være et sted, hvor alle aldersgrupper kan lade sig inspirere af dygtige lærere og formidlere, og hvor der er plads til fordybelse, forundring og fortællinger.

Lær Rikke bedre at kende her.

Andreas Vappula Nilsson

Andreas Vappula Nilsson

Viceforstander

Andreas er uddannet journalist med speciale i pædagogik og uddannelse fra Journalisthøjskolen og universiteter i Danmark og Finland. Andreas kom til Askov fra en stilling som viceforstander på Brandbjerg Højskole og var før det selvstændig kommunikations- og ledelsesrådgiver gennem et årti. Andreas er optaget af, hvordan vi skaber rum for fælles meningsskabelse og griber den meningsfuldhed, tilværelsen kaster i vores retning. Det gode liv har både rødder og vinger, og et godt højskoleophold – langt eller kort – skal være et trygt og nysgerrigt fællesskab, hvorigennem vi både kan forankre og forandre os.

Lærere

Ditte Svane

Ditte Svane

Underviser på Filmproduktion

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter, men betegner sig selv som historiehåndværker. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Desuden har hun skrevet et væld af teaterstykker og udgivet en roman. Hun er filmlinjens blæksprutte, der underviser i alt fra idéudvikling og manuskriptskrivning til produktion og klippeteknik. Ditte er i øvrigt højskolens festsangskriver og står for den ugentlige sangtime.

Jens Kæmpe

Jens Kæmpe

Underviser på Litteratur

Jens er uddannet fra Forfatterskolen og har siden udgivet flere digtsamlinger. Han har en stor passion for digte, som han dagligt brænder igennem med. Og så kommer han fra Samsø, hvor han selv voksede op på en højskole. Jens bruger det meste af sin fritid på at gå meget lange ture. Han elsker at lave mad til sine venner, snakke om litteratur og være vågen om natten.

Kristian la Cour

Kristian la Cour

Kursusleder og højskolelærer

Kristian la Cour er konservatorieuddannet og har været ansat på Askov Højskole i mere end 35 år. Det er altid ham, der akkompagnerer fællessangen til morgensamlinger, foredrag og andre arrangementer på højskolen – ikke mindst fællessangsaftenerne ‘Syng i den blå’. Derudover er han kursusleder på en lang række af højskolens korte kurser. I fritiden optræder Kristian som visesanger og er desuden komponist. Han har bidraget med musik til en række sange i bl.a. Højskolesangbogen, DGI-Sangbogen, “100 Salmer”, “Kirkesangbogen” og Sangbogen 2,3 og 4.

Louise Munk

Louise Munk

Underviser på Dansk Sprog og kultur

Louise er uddannet folkeskolelærer med overbygning fra SDU i dansk som andetsprog for voksne. Fra sprogskoleregi har hun en bred undervisningserfaring og har undervist mange forskellige nationaliteter og professioner på vidt forskellige niveauer. I mødet med internationale elever oplever Louise gang på gang, hvor meget mennesker har at berige hinanden med på tværs af kulturelle og sproglige baggrunde. I sin fritid har Louise et passioneret forhold til yoga, vinterbadning – og lakridser.

Morten Lyk

Morten Lyk

Underviser på Game design

Morten er uddannet ingeniør og brænder for spiludvikling. Han er i stand til at vise dig, hvordan man udvikler spil fra bunden – alt fra idégenerering, programmering, modellering til færdigt spil. Han har tidligere undervist på Syddansk Universitet i bl.a.  spiludvikling og 3D-modellering. Morten har altid været nørd med interesse i tegneserier, spil og film.

Simon Köslich

Simon Köslich

Underviser på Bæredygtig Teknologi

Simon er uddannet civilingeniør i Lærings- og Oplevelsesteknologi fra Syddansk Universitet. Simon er ekspert i design af læringsrobotter og har blandt andet udviklet en robot til undervisningsbrug i folkeskolen. Derudover har han erfaring som teknologidommer ved FIRST LEGO League og som medhjælper på Teknologiskolen på SDU. I sin fritid er Simon kæmpe teknologi- og spilnørd.

Søren Østerlund Christensen

Søren Østerlund Christensen

Underviser på Litteratur

Søren er kandidat i litteraturvidenskab og har i mange år undervist i litteratur og skrivning. Han har erfaring som redaktør for det skandinaviske tidsskrift Vagant, der både omfatter litteratur, musik, film og samfundskritik.
Hans hjertebarn er poesien, men inddrager gerne alt fra filosofi, billedkunst, musik til teologi i sin undervisning. I det hele taget ønsker han at anlægge et bredt og historisk perspektiv, men aldrig miste sansen for det nære og samtidige.
I Sørens øjne er den litterære samtale lige så vigtig som litteraturen selv. Den ene fandtes ikke uden den anden.

Kursusledere og valgfagsundervisere

Henning Johansen

Henning Johansen

Kursusleder på korte kurser

Henning har gennem mange  år været faglærer på  Skovskolen, der hører under Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet. Han har undervist i skovbrug og naturpleje med speciale i arboristfaget og har derudover i sommerhalvåret i en årrække været knyttet til IGN’s skovovervågningsprojekt, der samler data til brug for Danmarks Skovstatistik og forskning.
Efter han er gået på efterløn, bruger han nu blandt andet tiden på at sejle de danske farvande tynde.

Lene Kersting

Lene Kersting

Kursusleder på Korte Kurser

Lene Kersting er højskolens underviser i keramik, tegning, maleri og glas. Desuden er hun kursusleder på en række korte kurser. Lene er uddannet keramisk designer fra Designskolen Kolding. I en periode har hun studeret på Icelandic college of art and crafts. Siden har hun arbejdet på LEGO og er i dag selvstændig keramiker ved siden af undervisningen. Ud over Askov Højskole underviser Lene på Vejen billedskole/kunstmuseum og Billedskolen Nicolai i Kolding.

Lillian Hjorth-Westh

Lillian Hjorth-Westh

Kursusleder på Korte Kurser

Lillian er læreruddannet fra Tønder Seminarium. Siden 1977 har hun arbejdet i højskoleverdenen – først på Højskolen Rude Strand og fra 1983 til 2017 på Bornholms Højskole, hvor hun var en del af forstanderparret fra 2007 – 2017.

Mona Østerlund

Mona Østerlund

Kursusleder på Korte Kurser

Mona er uddannet journalist og har i mange år arbejdet som freelancejournalist med at skrive artikler, lave kommunikationsopgaver, bogprojekter og undervisning. På Askov Højskole er hun kursusleder på bl.a. livshistorie- , fugle- og vandrekurser. Derudover underviser Mona på højskolens fire ugers prøveforberedende forløb, Springbræt til journalistik.

Administration

Pernille Lund Christensen

Pernille Lund Christensen

Højskolesekretær

Bodil Baagø

Bodil Baagø

Kontorleder

Lisbeth Mie Johanson

Lisbeth Mie Johanson

Højskolesekretær

Kommunikation

Line Blomgreen Andersen

Line Blomgreen Andersen

Kommunikationsmedarbejder

Køkkenpersonale

Anne Mia Eeg

Anne Mia Eeg

Anne Mia er uddannet kok og er køkkenleder på Askov Højskole. Anne Mia har ansvaret for det kulinariske på højskolen, er fortaler for bæredygtighed og går meget op i at reducere madspild.

Aziza Khaled

Aziza Khaled

Kenneth Petersen

Kenneth Petersen

Linda Vejlgaard

Linda Vejlgaard

Bianca Hermansen

Bianca Hermansen

Bianca er køkkenets flexjobber, der sørger for, at der altid er kaffe og the klar. Hun har god ordenssans og er altid behjælpelig med et smil.

Carina Christiansen (barsel)

Carina Christiansen (barsel)

Carina er uddannet Ernæringsassistent. Carina er god i alle afdelinger og skaber en ro i køkkenet, selv når der er mest tryk på.

Laila Thy Mogensen

Laila Thy Mogensen

Laila er uddannet kostvejleder, står for specialkosten og er souschef i køkkenet. Laila giver kostvejledning og holder foredrag om ernæring og sundhed. 

Rune Højbjerg Vejlgaard

Rune Højbjerg Vejlgaard

Rune er cater og vores ubestridte Nutella-konge og grillmester. Han går op i at lave velsmagende mad og bruger råvarerne kreativt.

Sasi Udom

Sasi Udom

Sasi er vores grønne frontløber og quinoa-dronning. Hun er særlig skarp på vegetarkost og gør alt, hvad hun kan for at bruge hele råvaren. Sasi har en forkærlighed for palmekål, og er uddannet ernæringsassistent.

Sofie Frisgaard Madsen

Sofie Frisgaard Madsen

Sofie er uddannet ernæringsassistent og køkkenets “Bagerjomfru”. Sofie er meget kreativ og nytænkende i den måde, hun fremstiller maden. Med Sofie i køkkenet mangler Askov ikke brød og flotte kager.

Rengøring

Stanislaw Ostrowski

Stanislaw Ostrowski

Ella Hermanowicz

Ella Hermanowicz

Ponmakal Ravichandran

Ponmakal Ravichandran

Pedeller

Henrik Christensen

Henrik Christensen

Thomas Kou

Thomas Kou