Bliv klog på rav

Hjem / Events / Bliv klog på rav

I Danmark kender alle til rav, men kun meget få kender til dets afgørende rolle i forståelsen af livet og jordens udvikling. Rav fungerer som en portal tilbage i tiden – et vindue til fortiden. Inde i ravet kan vi se et øjeblik fra jordens fjerne fortid fastfrosset i 3D. I dag er jagten på nordens guld mere populær end nogensinde før og i dette foredrag får du en levende og nuanceret indsigt i, hvorfor dette næsten magiske materiale er så fantastisk. 

‘Rav Anders’ vil afdække ravets dybeste hemmeligheder, give tips og tricks til jagten, og foruden bare at høre om rav, kan du også få lov at se en masse rav. Han medbringer store og små stykker, rav i alle mulige farver og sjældenheder og unikums, som man ellers kun ser på museer. 

Om foredragsholderen

Anders Leth Damgaard, uddannet lærer, autodidakt rav-forsker, formand for Den Danske Ravklub og forfatter til bogen ‘RAV – Et vindue til fortiden’. Siden 2008 har han studeret insekter i rav, og hvad der startede som et fritidsstudie har med årene grebet om sig og er nu blevet til hans livsprojekt.  Hans arbejde har affødt fund af flere nye arter, en del videnskabelige artikler og samarbejder med forsknings- og formidlingsinstitutioner som Statens Naturhistoriske Museum, Tirpitz, Geocenter Møn og Natural History Museum, London. 

Køb billet

Dato16. september 2024

Tid19.30

StedForedragssalen

Pris75 kr.

Køb billet