Den virkelige verden – om 1960’ernes LSD-forsøg

Hjem / Events / Den virkelige verden - om 1960'ernes LSD-forsøg

Foredrag med forfatter Malene Ravn: ”Den virkelige verden” og 1960’ernes LSD-forsøg i kælderen under Frederiksberg Hospital.

Malene Ravn fortæller sin personlige historie om arbejdet med romanen og TV2-dramadokumentaren ”Det sindssyge eksperiment”, som hun har skrevet dramamanuskriptet til i samarbejde med instruktøren Thure Lindhardt.

Vi skal høre om, hvad det var, der skete dengang, om virkelighedens overlæge, psykiateren Einar Geert-Jørgensen, om LSD-skandalen og de voldsomme eftervirkninger patienterne var og er plaget af.

Malene Ravn viser billeder, indvier os i sin grundige research og fortæller om det helt unikke hemmeligholdte arkiv, som hun fik fra LSD-lægen Ketty Kjærbye Kristensens familie, og som gav hende en særlig indgang til historien.

Læge Ketty Kjærbye Kristensen er forlægget for romanens Edith Christiansen, der som ung læge bliver ansat på Frederiksberg Hospital i 1960. Frederiksbergs berømte overlæge er begejstret for det nye middel LSD, som han tror kan kurere sindet, og Edith skal behandle patienterne. Hun tager lykkelig imod det ansvarsfulde job; nu begynder en ny tid for de patienter, som ellers ikke kan hjælpes. Men patienterne bedres ikke. På katastrofalt høje doser LSD får de det værre og værre, og snart er Edith fanget mellem overlægens vision om et højere mål og omsorgen for patienterne. Jo længere hun suges ind i arbejdet på psykiatrisk afdeling, jo mere skrider hendes egen tilværelse.

‘Den virkelige verden’ er en roman om magt og ansvar, menneskelighed og håb. Malene Ravn fortæller om at skrive historiske romaner, dilemmaer og overvejelser, skandalen og nuancerne, og der er tid til spørgsmål.

Køb billet

Dato08. oktober 2024

Tid09.15

StedForedragssalen

Pris100 kr.

Køb billet