Koncert med Cæcilie Norby og Lars Danielsson

Hjem / Events / Koncert med Cæcilie Norby og Lars Danielsson

Jazzens dreamteam: Privat danner de par, og nu præsenterer to af de mest populære og respekterede jazzmusikere i Europa deres første duoalbum sammen. Det er et intimt, frugtbart og rørende musikalsk møde mellem en stor sangerinde og en fantastisk bassist og musiker. Danske Cæcilie Norby og svenske Lars Danielsson er i bogstavelig forstand jazzens dreamteam.

Vi kender Cæcilie Norbys historie. Efter som ganske ung, i starten af 80’erne, at have sunget i den prisvindende jazz-rockgruppe Frontline slog hun for alvor igennem og blev ‘verdensberømt’ i Danmark med pop/rock gruppen OneTwo. I 1995 blev Cæcilie Norby som den første europæiske kvindelige sangerinde signet til det legendariske Blue Note label. Noget der bl.a. førte til samarbejder med verdensstjerner som Chick Corea og John Scofield.

Cæcilie Norby har høstet stor international anerkendelse i kraft af sin personlige og alsidige stemme, men især også fordi hun igennem sin karriere har været skelsættende og banebrydende mht. at kunne navigere på tværs af musikalske genrer og forene dem i et helstøbt troværdigt udtryk. Hun har modtaget en IFPI Æres DMA Grammy for dette, og hendes seneste udgivelse ‘Earthenya’ fra 2022 er endnu et lysende eksempel.

Også Lars Danielsson har en stor international karriere. Han har arbejdet med musikere som Charles Lloyd, Mike Manieri og Brecker Brothers, men først og fremmest har han udviklet sig som en personlig musiker og producer med en række fremragende og anmelderroste udgivelser i eget navn på det velansete og for sine kvalitetsudgivelser højt berømmede tysk/europæsiske plademærke ACT Records. I dag betragtes Lars Danielsson som en af de mest betydningsfulde jazzmusikere i Europa, og han har modtaget en af jazzmusikkens største priser, den prestigefyldte tyske ECHO Jazz, som bedste internationale bassist i 2017, 2018 og 2019!

Just The Two Of Us
I tæt samspil tager de os på denne intime duoindspilning ud på en ny musikalsk rejse.
“Det var en kæmpe udfordring, for som bassist er vokal noget af det mest krævende i et rent duosamarbejde. Det er sindssygt følsomt i forhold til intonation og puls, og det kan kun fungere, når man virkelig kender hinanden, og man ligesom har en fælles sjette sans i forhold til den retning, musikken tager. Cæcilie forstår instinktivt at reagere på mit spil – jeg kunne ikke have gjort det med nogen anden”, siger Lars Danielsson om samarbejdet.

Udover sange af Joni Mitchell, Leonard Cohen og den store sangskriver Abbey Lincoln spiller de også egne værker. Fra dybfølte sange som “Sad Sunday” til et arrangement for to af Danielssons egen populære komposition, “Liberetto”.

Danielsson spiller bassen med både fingre og bue, men det er langtfra alt. Han spiller også cello og viser sig desuden som en fin guitarist, og så håndterer han en række perkussioninstrumenter, inklusive marimba. Norbys vokale indsatser spænder fra det mest følsomme pianissimo til det kraftfulde ekspressive, og også hun akkompagnerer med diverse perkussion, den nigerianske udu og tommelfingerpianoet sansula.

Hvis du både vil til foredrag og koncert med Cæcilie Norby, har du mulighed for at købe en spisebillet til aftensmad på højskolen. Du spiser så sammen med kursisterne mellem foredraget og koncerten.

Køb billet

Dato27. maj 2024

Tid19.30 - 20.45

StedForedragssalen

Pris150 kr.

Køb billet