Dansk sprog og kultur

Lær dansk sprog og kultur
at kende i Danmark

Hjem / Dansk sprog og kultur

Et semester på ‘Dansk Sprog og Kultur’ på Askov Højskole giver dig en introduktion til dansk sprog, kultur og samfund. Kurset er henvendt til både udlændinge og danskere, som har brug for at få styrket sprogkundskaber og kulturforståelse.

Linjefaget ‘Dansk Sprog og Kultur’ er for dig, der vil blive bedre til at tale dansk og lære mere om det danske sprog og den danske kultur.

Eleverne på ‘Dansk Sprog og Kultur’ er typisk udenlandske studerende, som studerer dansk og har brug for at få styrket sproglige og kulturelle kompetencer. Det kan også være unge med danske rødder, men som boet i udlandet i lang tid eller er vokset op uden mulighed for at lære sproget.

Hovedformålene på ‘Dansk Sprog og Kultur’ er:

• Træning i at mestre det danske sprog og lære om sprogets grammatik og konstruktion.
  • At lære om forskellige aspekter af det sociale og kulturelle liv i Danmark fx arbejdsmarkedet, uddannelsessystemet, kunst og politik
  • At forstå den danske kultur i en historisk og social sammenhæng.

Aktiviteter: Undervisningen vil være en blanding af oplæg, øvelser, projekter og ekskursioner. Vi skal tale om forskellige emner inden for dansk kultur:

• Arbejdsmarkedet
  • Velfærdssystemet
  • Uddannelsessystemet
  • Kunst: for eksempel film, billeder og musik
  • Litteratur
  • Journalistik og medier
  • Mad, livsstil og danske traditioner

Find det ophold der passer dig bedst

Se hvilke tidspunkter vi kan tilbyde dig et højskoleophold indenfor Dansk Sprog og Kultur

Se kommende højskoleophold →

Kunne du tænke dig en rundvisning?

Få en rundvisning og få en snak med vores undervisere og mød andre elever på skolen.

Book en rundvisning →

Du lærer at udtrykke dig selv – både mundtligt og skriftligt. Og du lærer om samfundsproblemer og aktuelle debatter i Danmark.

Undervisningen foregår på dansk, men er differentieret afhængigt af det sproglige niveau på holdet.

På ekskursionerne besøger vi mange forskellige institutioner og steder i Danmark. Vi skal blandt andet til København, hvor vi skal besøge steder, som er vigtige for det danske samfund.

På højskolen lever du i et fællesskab med de andre elever, og da de fleste elever er danske, er det derfor et ideelt sted at lære sproget, de sociale normer og lære om kulturen. Udover dit linjefag har du også fællesfag og valgfag. Disse fag er sammen med højskolens øvrige elever.

Prisen er inkl. højskoletur. Der er ikke højskoletur på 12 ugers ophold.
Når du tilmelder dig, betaler du tilmeldingsgebyr på 500 kr. og depositum på 1.500 kr. i alt 2.000 kr.

Tilmeldingskrav

For at deltage på kurset skal du være minimum 17,5 år ved kursets start. Du skal have et grundlæggende kendskab til dansk eller engelsk for at kunne deltage.

“Der har været tid og rum til bare at være. Tid til at lære og turde dvæle ved det enkle.”

Nanna Jørgensen

Elev, årgang 2021

“Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg har taget den rigtige beslutning for mig selv.”

Thomas Appel

Elev, forår 2020 og efterår 2020

“Livet skal ikke kun gøres op i penge, men også i oplevelser.”

Elias von Staffeldt

Elias von Staffeldt, journaliststuderende

“Man er virkelig sammen med hud og hår 24 timer i døgnet.”

Anna Louise Thranæs

Tidligere sportsjournalist på TV2 Sporten, tidligere elev

“Dette vinterhalvår i Jylland blev en af de lykkeligste oplevelser i mit liv.”

Ghita Nørby

Ghita Nørby: ‘Mine egne veje’, Gyldendal 1995

“Det var det bedste kursus, jeg nogensinde har investeret i, for jeg kom jo ind og mødte venner, jeg stadig har den dag i dag.”

Puk Damsgård

Puk Damsgård, DR’s Mellemøstenkorrespondent fra Cairo, Ægypten.

Louise Munk

Louise er uddannet folkeskolelærer med overbygning fra SDU i dansk som andetsprog for voksne. Fra sprogskoleregi har hun en bred undervisningserfaring og har undervist mange forskellige nationaliteter og professioner på vidt forskellige niveauer. I mødet med internationale elever oplever Louise gang på gang, hvor meget mennesker har at berige hinanden med på tværs af kulturelle og sproglige baggrunde. I sin fritid har Louise et passioneret forhold til yoga, vinterbadning – og lakridser.

lma@askov-hojskole.dk +45 61 20 08 83

Spørgsmål og svar

Bor man sammen med en roomie på højskolen?

Du vælger selv, om du vil bo alene eller sammen med en roomie. De fleste elever bor sammen to og to på højskolen, og for mange af vores elever er det en del af oplevelsen ved at gå på højskole, at de prøver at bo sammen med en roomie.

Hvad koster det at gå på højskole?

Det koster en fast pris per uge at gå på højskole. Hvis du vil vide, hvad dit højskoleophold kommer til at koste, kan du derfor gange ugeprisen med det antal uger, du vælger. Om det er 12, 14, 16, 18 eller 24 uger. Se prisen per uge.

Hvilke fag har jeg ud over linjefag?

Ud over dit linjefag kan du på Askov Højskole vælge imellem flere valgfag. Nogle ledes af højskolens lærere, andre af eksterne timelærere. Derudover er der fællesfag som er obligatoriske for alle elever.