Mad og drikke

På Askov spiser vi
sundt og godt

Hjem / Højskolemad

På Askov Højskole er det let for dig at spise sundt og godt, og du finder altid et udvalg af retter at vælge mellem på buffeten. Vi satser på bæredygtighed og økologi.

Når du kommer til morgenmad, frokost eller aftensmad i spisesalen, sammensætter du dit måltid fra fadene på buffeten.

Til både frokost og aftensmad er der altid frisklavede salater som tilbehør. Spiser du vegetarisk eller vegansk, er der naturligvis også mulighed for det. Det samme gælder, hvis du har allergi over for bestemte fødevarer.

ASKOV HØJSKOLE HAR  DET ØKOLOGISKE SPISEMÆRKE I BRONZE

Når du spiser på Askov Højskole, kan du være sikker på, at vi satser på økologi. 30-60% af de føde- og drikkevarer, vi bruger, er økologiske – og vi arbejder hele tiden på at omlægge endnu mere fra konventionelle til økologiske råvarer.

Som verdensmålsskole vil vi gerne tage medansvar for miljøet og bidrage til bl.a. bedre dyrevelfærd og færre sprøjtemidler og tilsætningsstoffer i maden. Vi er stolte af, at vi har det økologiske spisemærke i bronze.

Det har vi opnået, fordi vi har nogle engagerede medarbejderne i køkkenet, som med fokus på madspild, lokale og sæsonbestemte råvarer bidrager til at skabe faglig udvikling og glæde.

FRISKE RÅVARER OG HJEMMEBAG

Du kan forvente, at den mad, du bliver præsenteret for, bliver lavet med friske råvarer. Maden er ernæringsrigtig og tilpasset årstiderne. Du kan forvente en varieret kost, som ofte er økologisk og bæredygtig. Vi forsøger så vidt muligt at undgå madspild.

Vi bager også alle vores brød, boller og kager selv. Vi tror på, at hjemmebag  er med til at skabe en hyggelig og hjemlig atmosfære for vores elever.

Find det ophold der passer dig bedst

Se hvilke tidspunkter vi kan tilbyde dig et højskoleophold indenfor journalistik

Se kommende højskoleophold →

Kunne du tænke dig en rundvisning?

Få en rundvisning og få en snak med vores undervisere og mød andre elever på skolen.

Book en rundvisning →

VEGETARER OG FØDEVAREALLERRGIER

Hvis du er vegetar, tilbyder vi naturligvis også kødfrie alternativer. Du skal blot gøre køkkenet opmærksom på det, såfremt at du er vegetar eller har allergier overfor nogle bestemte fødevarer. Til vegetarerne laver vi bl.a. hjemmelavet humus, som kan nydes sammen med de vegetariske retter vi tilbyder.

HYGIEJNE OG ELEVHJÆLP

Vi går utroligt meget op i hygiejne i vores køkken. Det er forventet at eleverne på højskolens lange kurser hjælper til i køkkenet. Højskolens elever hjælper på skift til i køkkenet under kyndig vejledning af køkkenets personale med. Derudover har vi en del ung-arbejdere til opvask, gulvvask og servering om aftenen og i weekender.

Hvis nogle elever skulle få en god ide til noget mad, de kunne tænke sig at lave, så giver køkkenet også mulighed for det.
Vi hjælpes ad om at lave maden. F.eks. har vi haft elever med i køkkenet, hvor vi lavede sushi. 

Du får på skolen tilbudt morgenmad, frokost og aftensmad samt diverse mellemmåltider.
Vi har på Askov Højskole et stort fælleskab omkring det at spise sammen i spisesalen. Derfor glæder vi os også til at byde dig velkommen på Askov Højskole og til at nyde mange lækre og sunde måltider sammen med dig!
Kunne du godt tænke dig at se flere billeder af vores lækre måltider, så gå ind på vores instagram og følg os der.  
Du kan finde os her.

“Der har været tid og rum til bare at være. Tid til at lære og turde dvæle ved det enkle.”

Nanna Jørgensen

Elev, årgang 2021

“Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg har taget den rigtige beslutning for mig selv.”

Thomas Appel

Elev, forår 2020 og efterår 2020

Spørgsmål og svar

Bor man sammen med en roomie på højskolen?

Du vælger selv, om du vil bo alene eller sammen med en roomie. De fleste elever bor sammen to og to på højskolen, og for mange af vores elever er det en del af oplevelsen ved at gå på højskole, at de prøver at bo sammen med en roomie.

Hvad koster det at gå på højskole?

Det koster en fast pris per uge at gå på højskole. Hvis du vil vide, hvad dit højskoleophold kommer til at koste, kan du derfor gange ugeprisen med det antal uger, du vælger. Om det er 12, 14, 16, 18 eller 24 uger. Se prisen per uge.

Hvilke fag har jeg ud over linjefag?

Ud over dit linjefag kan du på Askov Højskole vælge imellem flere valgfag. Nogle ledes af højskolens lærere, andre af eksterne timelærere. Derudover er der fællesfag som er obligatoriske for alle elever.

Læs mere om højskolen

Det har været det bedste i mit liv

Egentlig havde jeg ikke selv tænkt på at tage på højskole, men en veninde opfordrede mig til det.

I starten var det ret overvældende, og de første to uger ville jeg hjem. Jeg følte mig usikker og overstimuleret. Mine veninder overtalte mig til at give det en chance, og det gjorde jeg. Heldigvis. For at være på højskole har været det bedste i mit liv.

Hvis du overvejer at tage på højskole, så gør det. Spring ud i det. Du får så meget ud af det både fagligt, socialt og personligt. Giv det en chance, det er bedre, end du tror.

Jeg valgte Askov Højskole, fordi jeg gerne ville have journalistik som linjefag, og fordi der er så mange kreative valgfag. Det elsker jeg at fordybe mig i. Alle lærerne er virkelig engagerede – man kan mærke, de brænder for det, de laver.

Hver gang, vi har lavet et journalistisk projekt, fik jeg et adrenalinkick, når jeg var på research og fandt ud af, at min hypotese holdt stik. Jeg er virkelig vild med at formidle og er i gang med at uddanne mig til journalist på Syddanske Universitet.

Camilla Tonnesen, F21, Journalistik

Fællesskabet er der hele tiden

Da jeg kom, var jeg spændt på at møde de andre, men alle var bare søde og imødekommende. Man kunne bare være sig selv og give den gas.

Der sker noget hele tiden. Man kan godt være på værelset for sig selv og slappe af, men du kan også hele tiden være en del af fællesskabet, for der sker noget hele tiden. Og jo mere, du involverer dig, jo mere får du ud af opholdet.

Jeg valgte Askov, fordi der var en litteraturlinje, og det var som om, undervisningen var designet til mig. Det har været så fedt, og jeg føler virkelig, jeg er vokset på bare tre måneder. Undervisningen bliver tilpasset til os, og jeg har bare rykket mig så meget. Det har givet mig mod på at søge ind på Forfatterskolen.

Jeg har fået nye venskaber og har aftalt at flytte sammen med en rigtig god ven fra højskolen.

Noah Steffensen, F21, Litteratur

Det sociale var det allerbedste

Før jeg startede på højskolen, var jeg nervøs for, om højskoleopholdet ville blive en lige så livsforandrende oplevelse, som jeg havde hørt, det skulle være. Den nervøsitet var helt ubegrundet, for det blev en kæmpe oplevelse.

Højskolen gør rigtig meget for fællesskabet og arrangerer mange ting, men du har selv et ansvar for at blive en del af det, for det er i fællesskabet, du får den store oplevelse.

Askov Højskole er fed, fordi den har så meget historie. Når jeg nævner Askov for andre, er der altid én, der har en relation til skolen. Jeg elsker at være steder, hvor der er en historie, jeg kan blive en del af.

Det allerbedste ved højskoleopholdet var det sociale. At være sammen med andre hele tiden er meget intenst, men jeg er blevet mere udadvendt. Vi griner rigtig meget og laver mærkelige og fjollede ting – alt det, ungdomslivet er og skal være.

Jeg har fået mange nye venner, og fællesskabet med dem fortsætter efter højskolen.

Sofia Maria Madsen, F21, Journalistik