22. januar 2023 - 28. januar 2023

Skriv din livshistorie

Hjem / Ugekursus / Skriv din livshistorie

Få inspiration, tips og gode råd til, hvordan du kan få din historie fra tanke til papir – og måske i bogform. Alle har brug for at forstå, hvad de kommer af, hvad der har formet dem og hvorfor, og alles liv er værd at fortælle om. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Fortællingen om dit liv er samtidig en gave for dine børn og børnebørn.

På kurset får du hjælp til at komme i gang med at skrive din livshistorie. Du får redskaber til at kalde erindringer frem, som du troede, du for længst havde glemt og teknikker til at skrive dem ned på en måde, så andre kan have fornøjelse af at læse dem – også selv om du måske aldrig har skrevet før.

På programmet er der også inspirerende foredrag om livshistorie samt andre aktiviteter, der kan være med til at kalde erindringerne frem. Vi får for eksempel besøg af tv-værten Adrian Lloyd Hughes, der fortæller om sin meget populære podcastserie ‘Mors afskedsbrev’ og sin nye erindringsbog om familiehistorien, ‘Mors Dreng – erindringer om familien Dreyers magt og millioner’.

Kurset ‘Skriv din livshistorie’ er ikke et kursus i slægtsforskning, men har du lavet slægtsforskning, kan du bruge kursets inspiration og metoder til at fortælle historien om slægten. Kurset giver dig værktøjer og mulighed for at få styr på dine erindringer.

Kursusledere

Mona Østerlund

Mona er uddannet journalist og har i mange år arbejdet som freelancejournalist med at skrive artikler, lave kommunikationsopgaver, bogprojekter og undervisning. På Askov Højskole er hun kursusleder på bl.a. livshistorie- , fugle- og vandrekurser. Derudover underviser Mona på højskolens fire ugers prøveforberedende forløb, Springbræt til journalistik.

mon@askov-hojskole.dk

Ole H.B. Andreesen

Ole H. B. Andreesen har undervist på Askov Højskole siden 2012 og har tidligere været lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Aarhus. Han har også arbejdet som journalist og redaktionssekretær på JydskeVestkysten, freelancejournalist og har undervist i journalistik på universiteter i Grønland, Spanien, Holland og Estland. Så er han desuden medforfatter til flere lærebøger om medier, kommunikation og journalistik.

oa@askov-hojskole.dk +45 51 56 55 54

Skriv din livshistorie

Startdato22. januar 2023

Slutdato28. januar 2023