Højskolens ansatte

Forstander

Rikke Holm

Rikke Holm

Forstander

Rikke Holm er uddannet teolog og har været forstander på Askov Højskole siden 1. oktober 2018. Hun kom til Askov fra en stilling som viceforstander på Engelsholm Højskole og har også arbejdet som ungdomspræst og efterskolelærer. På højskolen underviser hun på fællesfaget ‘Tænkehjørnet’, og holder morgensamlinger og foredrag.

Lærere

Ditte Svane

Ditte Svane

Underviser på Filmproduktion

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter, men betegner sig selv som historiehåndværker. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Desuden har hun skrevet et væld af teaterstykker og udgivet en roman. Hun er filmlinjens blæksprutte, der underviser i alt fra idéudvikling og manuskriptskrivning til produktion og klippeteknik. Ditte er i øvrigt højskolens festsangskriver og står for den ugentlige sangtime.

Jens Kæmpe

Jens Kæmpe

Underviser på Litteratur

Jens er uddannet fra Forfatterskolen og har siden udgivet flere digtsamlinger. Han har en stor passion for digte, som han dagligt brænder igennem med. Og så kommer han fra Samsø, hvor han selv voksede op på en højskole. Jens bruger det meste af sin fritid på at gå meget lange ture. Han elsker at lave mad til sine venner, snakke om litteratur og være vågen om natten.

Kristian la Cour

Kristian la Cour

Kursusleder og højskolelærer

Kristian la Cour er konservatorieuddannet og har været ansat på Askov Højskole i mere end 35 år. Det er altid ham, der akkompagnerer fællessangen til morgensamlinger, foredrag og andre arrangementer på højskolen – ikke mindst fællessangsaftenerne ‘Syng i den blå’. Derudover er han kursusleder på en lang række af højskolens korte kurser. I fritiden optræder Kristian som visesanger og er desuden komponist. Han har bidraget med musik til en række sange i bl.a. Højskolesangbogen, DGI-Sangbogen, “100 Salmer”, “Kirkesangbogen” og Sangbogen 2,3 og 4.

Louise Munk

Louise Munk

Underviser på Dansk Sprog og kultur

Louise er uddannet folkeskolelærer med overbygning fra SDU i dansk som andetsprog for voksne. Fra sprogskoleregi har hun en bred undervisningserfaring og har undervist mange forskellige nationaliteter og professioner på vidt forskellige niveauer. I mødet med internationale elever oplever Louise gang på gang, hvor meget mennesker har at berige hinanden med på tværs af kulturelle og sproglige baggrunde. I sin fritid har Louise et passioneret forhold til yoga, vinterbadning – og lakridser.

Morten Lyk

Morten Lyk

Underviser på Game design

Morten er uddannet ingeniør og brænder for spiludvikling. Han er i stand til at vise dig, hvordan man udvikler spil fra bunden – alt fra idégenerering, programmering, modellering til færdigt spil. Han har tidligere undervist på Syddansk Universitet i bl.a.  spiludvikling og 3d modellering. Morten har altid været nørd med interesse i tegneserier, spil og film.

Ole H.B. Andreesen

Ole H.B. Andreesen

Underviser på Journalistik

Ole H. B. Andreesen har undervist på Askov Højskole siden 2012 og har tidligere været lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Aarhus. Han har også arbejdet som journalist og redaktionssekretær på JydskeVestkysten, freelancejournalist og har undervist i journalistik på universiteter i Grønland, Spanien, Holland og Estland. Så er han desuden medforfatter til flere lærebøger om medier, kommunikation og journalistik.

Simon Köslich

Simon Köslich

Underviser på Robotteknologi

Simon er uddannet civilingeniør i Lærings- og Oplevelsesteknologi fra Syddansk Universitet. Simon er ekspert i design af læringsrobotter og har blandt andet udviklet en robot til undervisningsbrug i folkeskolen. Derudover har han erfaring som teknologidommer ved FIRST LEGO League og som medhjælper på Teknologiskolen på SDU. I sin fritid er Simon kæmpe teknologi- og spilnørd. Han er blandt andet spil- og hardwareanmelder hos Tweak.dk.

Søren Østerlund Christensen

Søren Østerlund Christensen

Underviser på Litteratur

Søren er kandidat i litteraturvidenskab og har i mange år undervist i litteratur og skrivning. Han har erfaring som redaktør for det skandinaviske tidsskrift Vagant, der både omfatter litteratur, musik, film og samfundskritik.
Hans hjertebarn er poesien, men inddrager gerne alt fra filosofi, billedkunst, musik til teologi i sin undervisning. I det hele taget ønsker han at anlægge et bredt og historisk perspektiv, men aldrig miste sansen for det nære og samtidige.
I Sørens øjne er den litterære samtale lige så vigtig som litteraturen selv. Den ene fandtes ikke uden den anden.

Kursusledere og valgfagsundervisere

Hanne Pedersen

Hanne Pedersen

Kursusleder på Korte Kurser

Hanne har i mange år været kursusleder på flere forskellige ugekurser på Askov Højskole. Hun er nu kursusleder på ‘Fugle i naturen’.

Lene Kersting

Lene Kersting

Kursusleder på Korte Kurser

Lene Kersting er højskolens underviser i keramik, tegning, maleri og glas. Desuden er hun kursusleder på en række korte kurser. Lene er uddannet keramisk designer fra Designskolen Kolding. I en periode har hun studeret på Icelandic college of art and crafts. Siden har hun arbejdet på LEGO og er i dag selvstændig keramiker ved siden af undervisningen. Ud over Askov Højskole underviser Lene på Vejen billedskole/kunstmuseum og Billedskolen Nicolai i Kolding.

Lillian Hjorth-Westh

Lillian Hjorth-Westh

Kursusleder på Korte Kurser

Lillian er læreruddannet fra Tønder Seminarium. Siden 1977 har hun arbejdet i højskoleverdenen – først på Højskolen Rude Strand og fra 1983 til 2017 på Bornholms Højskole, hvor hun var en del af forstanderparret fra 2007 – 2017.

Mona Østerlund

Mona Østerlund

Kursusleder på Korte Kurser

Mona er uddannet journalist og har i mange år arbejdet som freelancejournalist med at skrive artikler, lave kommunikationsopgaver, bogprojekter og undervisning. På Askov Højskole er hun kursusleder på bl.a. livshistorie- , fugle- og vandrekurser. Derudover underviser Mona på højskolens fire ugers prøveforberedende forløb, Springbræt til journalistik.

Ulla Henningsen

Ulla Henningsen

Kursusleder på Korte Kurser

Ulla Henningsen har en lang historie med Askov Højskole, hvor hun i en årrække var en del af forstanderparret. Hun har været højskolelærer og i de seneste mange år kursusleder på en række korte kurser. Hun er nu kursusleder på ‘Kreativ på Askov’.

Administration

Anne Sophie Larsen

Anne Sophie Larsen

Kontorelev

Bodil Baagø

Bodil Baagø

Kontorleder

Lisbeth Mie Johansen

Lisbeth Mie Johansen

Højskolesekretær

Kommunikation

Christina Lauritzen

Christina Lauritzen

Kommunikationsmedarbejder

Line Bang Andersen

Line Bang Andersen

Kommunikationsmedarbejder (barsel)

Køkkenpersonale

Anne Mia Eeg

Anne Mia Eeg

Anne Mia er uddannet kok og er køkkenleder på Askov Højskole. Anne Mia har ansvaret for det kulinariske på højskolen, er fortaler for bæredygtighed og går meget op i at reducere madspil.

Bianca Hermansen

Bianca Hermansen

Bianca er køkkenets flexjobber, der sørger for, at der altid er kaffe og the klar. Hun har god ordenssans og er altid behjælpelig med et smil.

Carina Christiansen

Carina Christiansen

Carina er uddannet Ernæringsassistent. Carina er god i alle afdelinger og skaber en ro i køkkenet, selv når der er mest tryk på.

Laila Thy Mogensen

Laila Thy Mogensen

Laila er uddannet kostvejleder, står for specialkosten og er souschef i køkkenet. Laila giver kostvejledning og holder foredrag om ernæring og sundhed. 

Pernille Müller

Pernille Müller

Pernille er uddannet cater. Pernille er køkkenets tornado og garanterer, at maden smager godt og ser lækker og indbydende ud.

Rune Højbjerg Vejlgaard

Rune Højbjerg Vejlgaard

Rune er cater og vores ubestridte Nutella-konge og grillmester. Han går op i at lave velsmagende mad og bruger råvarerne kreativt.

Sasi Udom

Sasi Udom

Sasi er vores grønne frontløber og quinoa-dronning. Hun er særlig skarp på vegetarkost og gør alt, hvad hun kan for at bruge hele råvaren. Sasi har en forkærlighed for palmekål, og er uddannet ernæringsassistent.

Sofie Frisgaard Madsen

Sofie Frisgaard Madsen

Sofie er uddannet ernæringsassistent og køkkenets “Bagerjomfru”. Sofie er meget kreativ og nytænkende i den måde, hun fremstiller maden. Med Sofie i køkkenet mangler Askov ikke brød og flotte kager.

Rengøring

Ella Hermanowicz

Ella Hermanowicz

Ponmakal Ravichandran

Ponmakal Ravichandran

Rikke Tønder

Rikke Tønder

Pedeller

Hans Sørensen

Hans Sørensen

Henrik Christensen

Henrik Christensen

Thomas Kou

Thomas Kou