06. november 2022 - 12. november 2022

Kreativ på Askov

Hjem / Ugekursus / Kreativ på Askov

Broderi – Patchwork – Strik – Akvarel

Fordyb dig i det kreative og få indblik i nye tendenser inden for kunst og kultur. På kurset kan du vælge mellem fire forskellige linjer:

Fælles for alle 4 linjer:

Du får mulighed for at motionere. Undgå stivhed i nakke og skuldre med kyndig vejledning ved Lisa Østergaard.

Morgensamling ved Kristian la Cour samt højskolens øvrige lærere og elever.

Foredrag om Grønland med højskolelærer på Askov Højskole Ole H. B. Andreesen .

Forhenværende forstander på Bornholms højskole Lillian Hjorth-Westh fortæller om Edith Piaf. Alle kender Edith Piaf , – spurven med den store stemme. Men ikke alle kender hendes historie. Hendes halvsøster Simone Berteaut har skrevet om hende i bogen, Piaf-Frankrigs store sangerinde. Bogen er udgangspunktet for foredraget, der er en fortælling fra hendes fødsel til død, krydret med hendes dejlige sange. Det er en dramatisk livshistorie. Der var store op og nedture og man kan høre hende både grine og græde. Hun blev bare 48 år men nåede de store scener overalt i verden. Det var der ingen der havde regnet med, da hun i 1915 på dramatisk vis kom til verden i det fattige Belville kvarter i Paris. Vi hører hendes historie.

Den anden fortælling er om Otto Brandenburg-Baggårdspumaen. Mange kendte ham og kom til at holde af ham. Hans talent var stort. Han kunne både spille skuespil, lave film, synge og lægge stemme til tegnefilm.

Dorte Rørmann holder oplæg og dialog om sundhedseffekterne ved kreativt arbejde og ikke mindst, hvordan dette kan bidrage til fællesskaber, bæredygtighed og verdens sundhed. Hun er medforfatter af den internationale strikkebog RED
(rescue endangered by design) og har eksempler med fra projektet.

En udflugt går til det nyrenoverede Vejen Kunstmuseum. En anden tur går til det historiske Skibelund Krat. På begge ture er der guide.

Undervisere:

  • Karina Rosenborg Sloth
  • Jena Kofoed
  • Karen Marie Dehn
  • Pia Brix Thomsen

Højskolelærer Kristian la Cour står for sangaften:

Kursusleder

Ulla Henningsen

Ulla Henningsen har en lang historie med Askov Højskole, hvor hun i en årrække var en del af forstanderparret. Hun har været højskolelærer og i de seneste mange år kursusleder på en række korte kurser. Hun er nu kursusleder på ‘Kreativ på Askov’.

Tilmelding

Kreativ på Askov

Startdato06. november 2022

Slutdato12. november 2022

Pris fra5.050 kr.

Tilmeld dig kurset → Hent program ↓

Fordyb dig i det kreativt emne og få indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Du kan vælge mellem: Patchwork, Strik, Broderi og Akvarel.

Måske kunne du også være interesseret i: