08. oktober 2023 - 14. oktober 2023

Kunst – Litteratur – Historie // VENTELISTE

Hjem / Ugekursus / Kunst - Litteratur - Historie // VENTELISTE

På Askov Højskoles mangeårige kursus ‘Kunst – Litteratur – Historie’ kan du altid være sikker på at møde en perlerække af aktuelle og interessante foredragsholdere og kunstnere, hvad enten det er forfattere, musikere, billedkunstnere eller andre udøvende. Kurset giver dig indblik i brydninger og tendenser inden for kunst, litteratur og historie.

På dette års kursus i oktober kan du blandt andet opleve:

  • Tom Buk-Swienty, forfatter, historiker og journalist, som fortæller om sin seneste bog ‘Safari fra helvede’
  • Thomas Ubbesen og Anne Haubek, journalister, som giver et indblik i Ukraines skæbner
  • Karen Lise Mynster, skuespiller, som fortæller om ‘Et liv med sproget som kompas’
  • Lise Ringhof og Erik Valeur, forfatterpar, der sammen har skrevet romantrilogi om det 20. århundreds danmarkshistorie med afsæt i en familie fra Fanø
  • Den Danske Klaverduo, Tanja Zapolski og Rikke Sandberg, der spiller musik for firehændigt klaver
    og flere andre spændende og dygtige foredragsholdere – herunder kursusleder Lillian Hjorth-West, som både fortæller om Selma Lagerlöf og Nordahl Grieg.

Ud over foredrag og koncerter på højskolen er der også en heldagsudflugt. Denne gang går turen til Sønderborg Slot.

På højskolen får du naturligvis også alt det, der hører et ugekursus til af fællessang, fortællinger og godt fællesskab.

Kursusledere

Lillian Hjorth-Westh

Lillian er læreruddannet fra Tønder Seminarium. Siden 1977 har hun arbejdet i højskoleverdenen – først på Højskolen Rude Strand og fra 1983 til 2017 på Bornholms Højskole, hvor hun var en del af forstanderparret fra 2007 – 2017.

Kristian la Cour

Kristian la Cour er konservatorieuddannet og har været ansat på Askov Højskole i mere end 35 år. Det er altid ham, der akkompagnerer fællessangen til morgensamlinger, foredrag og andre arrangementer på højskolen – ikke mindst fællessangsaftenerne ‘Syng i den blå’. Derudover er han kursusleder på en lang række af højskolens korte kurser. I fritiden optræder Kristian som visesanger og er desuden komponist. Han har bidraget med musik til en række sange i bl.a. Højskolesangbogen, DGI-Sangbogen, “100 Salmer”, “Kirkesangbogen” og Sangbogen 2,3 og 4.

kc@askov-hojskole.dk

Tilmelding

Kunst – Litteratur – Historie // VENTELISTE

Startdato08. oktober 2023

Slutdato14. oktober 2023

Pris fra5.200

Tilmeld dig kurset → Hent program ↓

Måske kunne du også være interesseret i: