13. juni 2022 - 17. juni 2022

Midsommer i Askov

Hjem / Ugekursus / Midsommer i Askov

Få indblik i brydninger i historie, kunst, litteratur og musik gennem foredrag og studiekredse. Ugen er fuld af studiekredse med debat med journalist og underviser Ole H.B. Andreesen og workshop med freelancejournalist og forfatter Mona Østerlund.  Du kan boltre dig i det kreative værksted med keramiker Lene Kersting. Kan du lide at synge, kan du også synge kor med Kristian la Cour.

Der er foredrag med den prisvindende arkæolog og inspektør ved Nationalmuseet, Jeanette Varberg, foredrag med forfatter Jens Blendstrup, forfatter Jens Andersen fortæller om sin seneste bog “Et liv med LEGO”, foredrag med forfatter Sissel-Jo Gazan og fremtidsforsker Anne Marie Dahl.

Heldagstur går til Johannes Larsen Museet i Kerteminde, hvor vi skal nyde fynbomalerne. Derefter besøger vi Den Fynske Landsby i Odense og slutter med eftermiddagskaffe på Sortebro Kro.

Koncerten er med duoen Margrete Grarup og Michael Sunding – et musikalsk makkerpar, der i den grad går direkte til kernen i musikken – ærligt og hudløst, 100 % i nuet! WITHIN THE SPIRIT hvor vi tydeligt mærker der fælles kærlighed til deres fælles musikalske udgangspunkt med dybe rødder i gamle spirituals, gospel og blues.

Hele ugen er pakket ind i den ægte højskoleoplevelse med morgensang, foredrag, lækker økologisk mad fra højskolekøkkenet og sangaften med Kristian la Cour.

Kursus leder:

Mona Østerlund

Mona er uddannet journalist og har i mange år arbejdet som freelancejournalist med at skrive artikler, lave kommunikationsopgaver, bogprojekter og undervisning. På Askov Højskole er hun kursusleder på bl.a. livshistorie- , fugle- og vandrekurser. Derudover underviser Mona på højskolens fire ugers prøveforberedende forløb, Springbræt til journalistik.

mon@askov-hojskole.dk

Kristian la Cour

Kristian la Cour er konservatorieuddannet og har været ansat på Askov Højskole i mere end 35 år. Det er altid ham, der akkompagnerer fællessangen til morgensamlinger, foredrag og andre arrangementer på højskolen – ikke mindst fællessangsaftenerne ‘Syng i den blå’. Derudover er han kursusleder på en lang række af højskolens korte kurser. I fritiden optræder Kristian som visesanger og er desuden komponist. Han har bidraget med musik til en række sange i bl.a. Højskolesangbogen, DGI-Sangbogen, “100 Salmer”, “Kirkesangbogen” og Sangbogen 2,3 og 4.

kc@askov-hojskole.dk

Tilmelding

Midsommer i Askov

Startdato13. juni 2022

Slutdato17. juni 2022

Pris fra3.900 kr.

Tilmeld dig kurset → Hent program ↓

Måske kunne du også være interesseret i: