Robotteknologi

Er du vild med robotdesign
og robotteknologi?

Hjem / Robotteknologi

Robotteknologi er linjefaget for dig, der er bidt af robotter og robotteknologi. Du kan være med, uanset om du er absolut nybegynder eller supernørd.

På robot-linjen på Askov Højskole lærer du at navigere i teknologiens forunderlige verden. Her er der plads til, at alle kan være med og blive fortrolige med robotteknologi og robotdesign.

Du behøver altså ikke have erfaring med fx at bygge din egen intelligente SmartHome robot eller have nørdet robotdesign i mange år. Du kan være med på robot-linjen, uanset om du vil læse til ingeniør inden for fx robotteknologi eller du bare har lyst til at blive klogere på robotter.

Hvad lærer du på robotteknologi? 

Først bliver du fortrolig med de forskellige grundelementer, en robot består af – for eksempel lys- og afstandssensorer samt motorer. Hertil vil du typisk bruge LEGO Mindstorms platformen, for her kan du hurtigt og nemt bygge og programmere en robot, der fungerer.

Senere lærer du om grundkomponenter og bygger små elektriske kredsløb, der kan give et output ved hjælp af sensorer, som du selv bygger. Her bruger vi typisk forskellige Arduino mikrocontrollere. Du lærer også, hvordan du programmerer dem i C/C++.

Hvis du allerede har lidt kendskab til programmering, er det en god base at arbejde videre fra. Men vi starter helt fra bunden, så alle kan være med.

Find det ophold der passer dig bedst

Se hvilke tidspunkter vi kan tilbyde dig et højskoleophold indenfor robotteknologi

Se kommende højskoleophold →

Kunne du tænke dig en rundvisning?

Få en rundvisning og få en snak med vores undervisere og mød andre elever på skolen.

Book en rundvisning →

Robotter er ikke

bare legetøj

Du kender robotteknologi fra hverdagen allerede: Automatiserede sæbedispensere, smartphones, selvkørende biler. På linjefaget Robotteknologi udforsker vi løsninger på nogle af hverdagens små problemer.

Du får undervisning i forskellige teorier om robotdesign, udvikling og brugertests. Du får lov at arbejde med dine egne projekter med udgangspunkt i det, du har lært.

På Robotteknologi har tidligere elever blandt andet udviklet en interaktiv handske, der kan sanse håndens bevægelser og en sko, der kan måle bevægelse og ved hjælp af dioder vise hvilken retning, man går eller løber. Du kan også prøve kræfter med at bygge din egen drone.

Sideløbende med robotprogrammering får du undervisning sammen med Game Design linjen, hvor du vil lære at designe og programmere forskellige interaktive applikationer i Unity.

Hvad kan du bruge robotteknologi til?

Erhvervslivet skriger på veluddannede ingeniører, og hvis du drømmer om en videregående uddannelse inden for ingeniørfaget, oplevelsesdesign eller sundhedsteknologi, kan linjefaget Robotteknologi på Askov Højskole fungere som et springbræt til det.

Ingeniøruddannelser med robotfagligt indhold kan blandt andet være Robotteknologi, Lærings- og Oplevelsesteknologi,
Velfærdsteknologi, Produktion eller Mechatronics.

Også i mange andre fag kan det være en fordel at have kendskab til robotteknologi – for eksempel inden for pædagog- og social- og sundhedsuddannelserne. De uddannelser vil i fremtiden gøre brug af robotter til nogle opgaver. Derfor vil det være en fordel at have kendskab til, hvordan de fungerer.

Tilmelding

Prisen er inkl. højskoletur. Der er ikke højskoletur på 12 ugers ophold.
Når du tilmelder dig, betaler du tilmeldingsgebyr på 500 kr. og depositum på 1.500 kr. i alt 2.000 kr.

Et historisk tilbageblik – naturvidenskab er DNA på Askov Højskole 

I slutningen af 1800-tallet eksperimenterede fysikeren og opfinderen Poul la Cour med vindenergi i Askov. Samtidig underviste han i matematik, fysik og elektrificering på Askov Højskole. 

De naturvidenskabelige fag måtte imidlertid vige for de humanistiske fag på Askov Højskole med Poul la Cours død i 1908.

Der skulle herefter gå mere end 100 år, før højskolen vendte tilbage til sine naturvidenskabelige rødder – først med oprettelsen af en Game Design-linje og senere en linje med robotteknologi og robotdesign.

“Der har været tid og rum til bare at være. Tid til at lære og turde dvæle ved det enkle.”

Nanna Jørgensen

Elev, årgang 2021

“Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg har taget den rigtige beslutning for mig selv.”

Thomas Appel

Elev, forår 2020 og efterår 2020

“Livet skal ikke kun gøres op i penge, men også i oplevelser.”

Elias von Staffeldt

Elias von Staffeldt, journaliststuderende

Simon Köslich

Simon er uddannet civilingeniør i Lærings- og Oplevelsesteknologi fra Syddansk Universitet. Simon er ekspert i design af læringsrobotter og har blandt andet udviklet en robot til undervisningsbrug i folkeskolen. Derudover har han erfaring som teknologidommer ved FIRST LEGO League og som medhjælper på Teknologiskolen på SDU. I sin fritid er Simon kæmpe teknologi- og spilnørd. Han er blandt andet spil- og hardwareanmelder hos Tweak.dk.

sk@askov-hojskole.dk +45 61 39 06 80

Se nogle af de videnskabelige artikler, Simon har udgivet eller har været med til at udgive:

Towards playful learning and computational thinking — Developing the educational robot BRICKO

Do We Blindly Trust Self-Driving Cars

Simulations and Self-Driving Cars: A Study of Trust and Consequences

KIG FORBI: SE SKOLEN OG HØR OM LINJEFAGET

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt linjefaget Robotteknologi er noget for dig,
så kontakt Simon på tlf.: +45 6139 0680 eller mail: sk@askov-hojskole.dk. Du kan også booke en rundvisning her.

Spørgsmål og svar

Bor man sammen med en roomie på højskolen?

Du vælger selv, om du vil bo alene eller sammen med en roomie. De fleste elever bor sammen to og to på højskolen, og for mange af vores elever er det en del af oplevelsen ved at gå på højskole, at de prøver at bo sammen med en roomie.

Hvad koster det at gå på højskole?

Det koster en fast pris per uge at gå på højskole. Hvis du vil vide, hvad dit højskoleophold kommer til at koste, kan du derfor gange ugeprisen med det antal uger, du vælger. Om det er 12, 14, 16, 18 eller 24 uger. Se prisen per uge.

Hvilke fag har jeg ud over linjefag?

Ud over dit linjefag kan du på Askov Højskole vælge imellem flere valgfag. Nogle ledes af højskolens lærere, andre af eksterne timelærere. Derudover er der fællesfag som er obligatoriske for alle elever.