Strik med restegarn

Tag en uge på højskole og få inspiration til at strikke med garnrester

Hjem / Brugt er smukt – Strik med restegarn

Har garnresterne hobet sig op? Ved du ikke helt, hvad du skal stille op med dem? Tag på højskole i en uge og bliv inspireret til, hvordan du kan bruge dine garnrester.

I en hel uge arbejder vi med brugen af restegarn. Vi kigger nærmere på et par simple, men meget effektfulde strikketeknikker, som på perfekt vis kombinerer strik og restegarn. Vi lærer, hvordan det almindelige ret- og glatstrik kan piftes op, og hvordan restegarn kan tilføre et personligt præg til dine strikkerier. Ugen byder ikke alene på strik, du stifter også bekendtskab med vævning og hækling; to teknikker som med fordel kan udføres på strik.

Der er ingen krav til forhåndskendskab og evner; du skal blot have lyst til at lære. Vores kyndige underviser, Stine Hoelgaard Johansen, er uddannet håndarbejdslærer og underviser både i strik og hækling. Stine sørger for, at undervisningen er givende for dig uanset niveau – og hun glæder sig til at dele ud af sine kreative og inspirerende ideer og faglige kunnen.

Lær fx at strikke dekorative og personlige puder, penalhuse og tæpper.

Materialeindsamling

Stine sørger naturligvis for, at der er masser af garnrester at vælge i mellem til lige præcis dit projekt. Vil du gerne være sikker på, at der er en bestemt farve eller en bestemt type garn, så er du mere end velkommen til selv at medbringe dine garnrester. Vi vil naturligvis også opfordre til, at hvis du har en enorm mængde garnrester, så tag dem med! Det kan være, at der er andre kursister, som kan have glæde af lige præcis dine garnrester – og omvendt!

En del af kurset “Brugt er smukt”

På “Brugt er smukt” samles vi om skaberglæden og muligheden for at give genbrugsmaterialer nyt liv. På kurset kan du vælge mellem tre værksteder: sy af genbrugstekstil, strik med restegarn og fold lamper af papir.

Læs mere om kurset →
Besøg hos Skatkammeret i Kolding i 2023.

En hel uge med kreative værksteder og kulturelle oplevelser

Værkstedet “Strik med restegarn” er en del af kurset Brugt er smukt. Et kursus, som sætter fokus på det at genbruge ressourcer, som ellers risikerer at gå til spilde. Og her er ikke tale om at genbruge ressourcer via affaldssortering – her genbruger vi ressourcerne på en måde, så de får nyt liv.

Vi har fundet fem kreative sjæle, som i en hel uge vil bidrage med inspiration til, hvordan du kan genbruge tekstil, garn og papir. Derfor skal du ved tilmelding til kurset vælge mellem et af de værksteder.

I løbet af kursusugen bruger du fire dage på dit værksted. Derudover har vi planlagt en heldagsudflugt, som bl.a. går til Skatkammeret og Ragn-Sells i Kolding. Og så kan vi naturligvis ikke lade dig være i vores lokalområde uden at vise dig Vejen Kunstmuseum og Skibelund Krat.

Bliv en del af højskolelivet

Når du tager på højskole bliver du en del af højskolelivet. Dvs. du følger den dagsrytme, som allerede eksisterer på stedet. På Askov Højskole betyder det, at du skal deltage i morgensamlinger, undervisning, måltider, udflugter, aftenaktiviteter og selvfølgelig fællessang. Får du brug for at trække dig tilbage på værelset, så er der også plads til det.

Lige præcis på Brugt er smukt kan du bl.a. se frem til aftenaktiviteten “Strikkeglæde og slowfashion”. Et foredrag med Dorte Rørmann, som til daglig arbejder med sundhed indenfor socialområdet. Dorte giver os indblik i, hvordan vores egen sundhed, bæredygtighed, verdensmål og bl.a. strikkeaktivisme går hånd i hånd. Det glæder vi os meget til at høre om.

Mandag d. 12. februar holder Dorte Rørmann foredraget “Strikkeglæde og slowfashion”.

Dine kursusledere

Rikke Holm

Rikke har siden 2018 været forstander på Askov Højskole. Noget af det vigtigste for Rikke er, at Askov Højskole skal være et sted, hvor alle aldersgrupper kan lade sig inspirere af dygtige lærere og formidlere, og med plads til fordybelse og forundring. Rikke er bidt af en gal strikkepind. Tilmeld dig strikke-værkstedet og du vil se, Rikke komme listende med sine strikkepinde hver gang muligheden byder sig.
rh@askov-hojskole.dk +45 51 56 55 50

Lene Kersting

Lene er højskolens kreative sjæl. Hun underviser i keramik, tegning, maleri og glas på højskolens lange ophold og er kursusleder på de korte kurser, der har kreativitet som omdrejningspunkt. Lene er uddannet keramisk designer fra Designskolen Kolding og er selvstændig keramiker ved siden af undervisningen på Askov Højskole. Løber du tør for ideer eller går klappen ned, så skal du sige det til Lene. Hendes positive sind og krøllede hjerne har altid et godt input.
lk@askov-hojskole.dk