Oplev forfatter Stine Askov fortælle om sit forfatterskab og ikke mindst sin seneste og meget roste roman ‘Varme hænder’.
Foredraget handler om at gå på arbejde, og hvor vigtigt det er at blive behandlet ordentligt og anerkendt for det, man laver. Stine Askovs foredrag baserer sig på bogen ‘Varme hænder’, hvor vi følger Camilla, der forlader sit job som børnehavepædagog for at blive handicaphjælper for en kendt forfatter, Mathilde, som lever med en fysisk funktionsnedsættelse.
Hvad der starter som søgen efter et lettere arbejdsliv, udvikler sig hurtigt til en dybdegående udforskning af omsorgsrollens komplekse dynamikker og de uventede udfordringer, det medfører.
Stine Askov sætter i dette foredrag fokus på arbejdet med andre mennesker og omsorgens rolle. I foredraget kaster forfatteren lys over de ofte oversete aspekter af omsorgsarbejde, såsom den følelsesmæssige belastning, de etiske dilemmaer og vigtigheden af anerkendelse og respekt i relationen mellem omsorgsgiver og modtager. Stine Askov udforsker, hvordan omsorg ikke kun er en profession, men en menneskelig forbindelse, der berører livets mest grundlæggende spørgsmål om værdighed, selvstændighed og menneskelighed. Det er en fortælling om at finde styrke og mening i omsorgsarbejdet, og foredraget inviterer til refleksion over de varme hænder, der dagligt gør en forskel.
Stine Askov (1976) er en dansk forfatter og foredragsholder og har arbejdet som pædagog i 20 år. Hun debuterede som forfatter i 2012 med romanen ‘Bid’ og har siden udgivet flere romaner, herunder ‘Kaninens år’, ‘Bjørneklo’, ‘Katalog over katastrofer’ og ‘Nøjsomheden’ . Hun har også bidraget til de pædagogiske novellesamlinger ‘Mælkekassetårn’, ‘Ansigterne på gangen’ og ‘En hummer kan ikke dø’.
Stines forfatterskab kredser omkring relationen mellem mennesker og sociale strukturer og om, hvordan vi bliver til de mennesker, vi er. Hendes fortællinger balancerer humor og alvor og skildrer nuanceret, hvordan mennesker agerer og interagerer i samfundet.
Foto: Linda Hansen