Forstander

Højskolen skal give værdi
for alle generationer

Hjem / Forstander

Askov Højskole skal være et sted, hvor alle generationer kan opleve stærke fællesskaber.

Det er en stor fornøjelse at være med til at præge Askov Højskole og føre denne helt unikke højskole videre ind i nutiden og lægge spirer til fremtiden. Askov Højskole skal være et sted, hvor alle aldersgrupper kan lade sig inspirere af dygtige lærere og formidlere, og hvor der er plads til fordybelse, forundring og fortællinger.

Højskolens lange historie er fyldt med små og store fortællinger, og der bliver ved med at dukke nye op hele tiden. Både fra tidligere tider og også lige nu og her, fordi vi jo lever højskolens liv nu, og hele tiden kommer der nye mennesker, der giver liv til Askovs fortællinger og selv skaber nye.

En del af den fortælling, jeg gerne vil være med til at skabe, er, at vi som højskole yder vores bidrag til at gøre verden til et bedre sted. Det gør vi gennem vores indsats i hverdagen, hvor vi arbejder sammen om at lave gode fællesskaber, der kan være med til at bære samfundet videre i en god og værdifuld retning, og fordi det kan give værdi til det enkelte menneskes liv.

Find det ophold der passer dig bedst

Se hvilke tidspunkter, vi kan tilbyde dig et højskoleophold indenfor netop det, du brænder for

Se kommende højskoleophold →

Bæredygtighed på
flere fronter

Vi tænker naturligvis i bæredygtighed, når det gælder mad og affaldssortering, men også når det gælder det sociale og eksistentielle. For mig handler bæredygtighed også om elevernes trivsel og faglighed, højskolepædagogikken og måden, vi lever på i en hverdag.

Det hele er vigtigt for, at højskolen også i fremtiden har et solidt og levedygtigt grundlag at stå på. Det gælder også, når det handler om skolens mange bygninger, som vi skal passe på, vedligeholde og videreføre, så vi også i fremtiden har en god skole.

En skole, hvor vi på samme tid kan mærke den historie, vi står på og bærer med os, og som kan rumme de aktiviteter, vi gerne vil lave i dag. Og en skole, hvor det også i fremtiden giver mening, at unge, ældre og alle dem derimellem kan gå på højskole.

Film om forstanderen

Mød Rikke Holm i en lille film, som et hold elever skabte kort efter, at hun var tiltrådt som ny forstander på Askov Højskole 1. oktober 2018.

Rikke Holm

Rikke Holm er uddannet teolog og har været forstander på Askov Højskole siden 2018. Hun kom til Askov fra en stilling som viceforstander på Engelsholm Højskole og har også arbejdet som ungdomspræst og efterskolelærer. Rikke underviser på fællesfaget ‘Eksistens’ og holder morgensamlinger og foredrag. For Rikke er det en stor fornøjelse at være med til at præge Askov Højskole og føre denne helt unikke højskole videre ind i nutiden og lægge spirer til fremtiden. Askov Højskole skal være et sted, hvor alle aldersgrupper kan lade sig inspirere af dygtige lærere og formidlere, og hvor der er plads til fordybelse, forundring og fortællinger.

Lær Rikke bedre at kende her.

rh@askov-hojskole.dk +45 51 56 55 50

Læs mere om højskolen

Det har været det bedste i mit liv

Egentlig havde jeg ikke selv tænkt på at tage på højskole, men en veninde opfordrede mig til det.

I starten var det ret overvældende, og de første to uger ville jeg hjem. Jeg følte mig usikker og overstimuleret. Mine veninder overtalte mig til at give det en chance, og det gjorde jeg. Heldigvis. For at være på højskole har været det bedste i mit liv.

Hvis du overvejer at tage på højskole, så gør det. Spring ud i det. Du får så meget ud af det både fagligt, socialt og personligt. Giv det en chance, det er bedre, end du tror.

Jeg valgte Askov Højskole, fordi jeg gerne ville have journalistik som linjefag, og fordi der er så mange kreative valgfag. Det elsker jeg at fordybe mig i. Alle lærerne er virkelig engagerede – man kan mærke, de brænder for det, de laver.

Hver gang, vi har lavet et journalistisk projekt, fik jeg et adrenalinkick, når jeg var på research og fandt ud af, at min hypotese holdt stik. Jeg er virkelig vild med at formidle og er i gang med at uddanne mig til journalist på Syddanske Universitet.

Camilla Tonnesen, F21, Journalistik

Fællesskabet er der hele tiden

Da jeg kom, var jeg spændt på at møde de andre, men alle var bare søde og imødekommende. Man kunne bare være sig selv og give den gas.

Der sker noget hele tiden. Man kan godt være på værelset for sig selv og slappe af, men du kan også hele tiden være en del af fællesskabet, for der sker noget hele tiden. Og jo mere, du involverer dig, jo mere får du ud af opholdet.

Jeg valgte Askov, fordi der var en litteraturlinje, og det var som om, undervisningen var designet til mig. Det har været så fedt, og jeg føler virkelig, jeg er vokset på bare tre måneder. Undervisningen bliver tilpasset til os, og jeg har bare rykket mig så meget. Det har givet mig mod på at søge ind på Forfatterskolen.

Jeg har fået nye venskaber og har aftalt at flytte sammen med en rigtig god ven fra højskolen.

Noah Steffensen, F21, Litteratur

Det sociale var det allerbedste

Før jeg startede på højskolen, var jeg nervøs for, om højskoleopholdet ville blive en lige så livsforandrende oplevelse, som jeg havde hørt, det skulle være. Den nervøsitet var helt ubegrundet, for det blev en kæmpe oplevelse.

Højskolen gør rigtig meget for fællesskabet og arrangerer mange ting, men du har selv et ansvar for at blive en del af det, for det er i fællesskabet, du får den store oplevelse.

Askov Højskole er fed, fordi den har så meget historie. Når jeg nævner Askov for andre, er der altid én, der har en relation til skolen. Jeg elsker at være steder, hvor der er en historie, jeg kan blive en del af.

Det allerbedste ved højskoleopholdet var det sociale. At være sammen med andre hele tiden er meget intenst, men jeg er blevet mere udadvendt. Vi griner rigtig meget og laver mærkelige og fjollede ting – alt det, ungdomslivet er og skal være.

Jeg har fået mange nye venner, og fællesskabet med dem fortsætter efter højskolen.

Sofia Maria Madsen, F21, Journalistik