Højskoleliv

Sådan bliver dit liv
på Askov Højskole

Hjem / Højskoleliv

At være på højskole er en mulighed for at trække vejret, finde sig selv, leve livet og få en afklaring på, hvad man skal, og hvor man vil hen. Et ophold på Askov Højskole er derfor ikke kun en faglig legeplads, det er et frirum med tid og plads til fællesskab, nye venskaber, oplevelser, fester, rejser og meget mere.

Her er dit sociale liv

Uden for undervisningstiden er der god tid til at pleje dig selv og dine personlige interesser – f.eks. med sport, musik, spil og afslapning. Og du får naturligvis masser af tid og muligheder for at have det sjovt og hygge dig med dine nye kammerater på Askov Højskole. 

Hvordan er weekenderne?

I weekenderne fester eleverne i den elevstyrede bar, Fengers, og derudover er der mulighed for at deltage i en række aktiviteter og udflugter sammen med den underviser, der har weekendvagt. Du bestemmer selv, om du vil blive på højskolen eller rejse hjem i weekenden, men der er altid mange kammerater tilbage på skolen, som man kan hygge sig med, hvis man bliver i weekenden. 

Find det ophold der passer dig bedst

Se hvilke tidspunkter vi kan tilbyde dig et højskoleophold

Se kommende højskoleophold →

Kunne du tænke dig en rundvisning?

Få en rundvisning og få en snak med vores undervisere og mød andre elever på skolen.

Book en rundvisning →

Fredag og lørdag aften har du mulighed for at gå i den elevstyrede bar. Den er indrettet i den første højskolebygning på Askov. Her hygger eleverne sig sammen omkring musik, dans, spil, sjov og leg. Baren styres af  Fengers-udvalget, som består af festansvarlige elever.

Derudover arrangeres en række fester og sociale arrangementer på Askov Højskole, bl.a. en fest med tidligere elever, velkomst- og afslutningsfester.

Her bor du

Som elev på Askov Højskole bor du sammen med de andre elever i selvstændige elevfløje på højskolen. Du vælger selv, om du vil bo på dobbeltværelse eller enkeltværelse. Hvis du er ligeglad, bliver du tildelt en af delene. Man kan blandt andet komme til at bo i den nybyggede elevfløj Ny Rolighed, hvor man deler bad og toilet med værelset overfor.

På højskolen er der vaskekælder med to vaskemaskiner og en tørretumbler, tørrestativer, og vaskekort kan købes og genopfyldes på kontoret.

Ud i naturen med Askov Højskole

Askov Højskole ligger i et naturskønt område med mulighed for en lang række friluftsaktiviteter. F.eks. løb, cykling, vandring, ridning, lystfiskeri, kano, roning og friluftsbadning. Hærvejen skærer igennem Askov. Går du ad den, kommer du 3 kilometer mod syd til det historiske Skibelund Krat.

Her er der flot udsigt ud over Kongeåsdalen, og du kan i området løbe, cykle, ride og vandre på naturskønne stier, sejle i kano, fiske og overnatte i shelters. Længere mod syd ligger Jels, der med sit friluftsbad og stierne omkring søerne og i skovene er et yndet udflugtsmål for elever på Askov Højskole.

Det samme gælder Randbøl Hede og Jelling mod nord, Kolding, Skamlingsbanken og vigene mod øst og Vesterhavet, Vadehavet, Ribe og Esbjerg mod vest.

Sådan bliver dit liv på Askov Højskole

YouTube video

“Der har været tid og rum til bare at være. Tid til at lære og turde dvæle ved det enkle.”

Nanna Jørgensen

Elev i foråret 2021 på Journalistik

“Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg har taget den rigtige beslutning for mig selv.”

Thomas Appel

Elev, forår 2020 og efterår 2020

“Livet skal ikke kun gøres op i penge, men også i oplevelser.”

Elias von Staffeldt

Elias von Staffeldt, journaliststuderende

Spørgsmål og svar

Bor man sammen med en roomie på højskolen?

Du vælger selv, om du vil bo alene eller sammen med en roomie. De fleste elever bor sammen to og to på højskolen, og for mange af vores elever er det en del af oplevelsen ved at gå på højskole, at de prøver at bo sammen med en roomie.

Hvad koster det at gå på højskole?

Det koster en fast pris per uge at gå på højskole. Hvis du vil vide, hvad dit højskoleophold kommer til at koste, kan du derfor gange ugeprisen med det antal uger, du vælger. Om det er 12, 14, 16, 18 eller 24 uger. Se prisen per uge.

Hvilke fag har jeg ud over linjefag?

Ud over dit linjefag kan du på Askov Højskole vælge imellem flere valgfag. Nogle ledes af højskolens lærere, andre af eksterne timelærere. Derudover er der fællesfag som er obligatoriske for alle elever.

Læs mere om højskolen

Det har været det bedste i mit liv

Egentlig havde jeg ikke selv tænkt på at tage på højskole, men en veninde opfordrede mig til det.

I starten var det ret overvældende, og de første to uger ville jeg hjem. Jeg følte mig usikker og overstimuleret. Mine veninder overtalte mig til at give det en chance, og det gjorde jeg. Heldigvis. For at være på højskole har været det bedste i mit liv.

Hvis du overvejer at tage på højskole, så gør det. Spring ud i det. Du får så meget ud af det både fagligt, socialt og personligt. Giv det en chance, det er bedre, end du tror.

Jeg valgte Askov Højskole, fordi jeg gerne ville have journalistik som linjefag, og fordi der er så mange kreative valgfag. Det elsker jeg at fordybe mig i. Alle lærerne er virkelig engagerede – man kan mærke, de brænder for det, de laver.

Hver gang, vi har lavet et journalistisk projekt, fik jeg et adrenalinkick, når jeg var på research og fandt ud af, at min hypotese holdt stik. Jeg er virkelig vild med at formidle og er i gang med at uddanne mig til journalist på Syddanske Universitet.

Camilla Tonnesen, F21, Journalistik

Fællesskabet er der hele tiden

Da jeg kom, var jeg spændt på at møde de andre, men alle var bare søde og imødekommende. Man kunne bare være sig selv og give den gas.

Der sker noget hele tiden. Man kan godt være på værelset for sig selv og slappe af, men du kan også hele tiden være en del af fællesskabet, for der sker noget hele tiden. Og jo mere, du involverer dig, jo mere får du ud af opholdet.

Jeg valgte Askov, fordi der var en litteraturlinje, og det var som om, undervisningen var designet til mig. Det har været så fedt, og jeg føler virkelig, jeg er vokset på bare tre måneder. Undervisningen bliver tilpasset til os, og jeg har bare rykket mig så meget. Det har givet mig mod på at søge ind på Forfatterskolen.

Jeg har fået nye venskaber og har aftalt at flytte sammen med en rigtig god ven fra højskolen.

Noah Steffensen, F21, Litteratur

Det sociale var det allerbedste

Før jeg startede på højskolen, var jeg nervøs for, om højskoleopholdet ville blive en lige så livsforandrende oplevelse, som jeg havde hørt, det skulle være. Den nervøsitet var helt ubegrundet, for det blev en kæmpe oplevelse.

Højskolen gør rigtig meget for fællesskabet og arrangerer mange ting, men du har selv et ansvar for at blive en del af det, for det er i fællesskabet, du får den store oplevelse.

Askov Højskole er fed, fordi den har så meget historie. Når jeg nævner Askov for andre, er der altid én, der har en relation til skolen. Jeg elsker at være steder, hvor der er en historie, jeg kan blive en del af.

Det allerbedste ved højskoleopholdet var det sociale. At være sammen med andre hele tiden er meget intenst, men jeg er blevet mere udadvendt. Vi griner rigtig meget og laver mærkelige og fjollede ting – alt det, ungdomslivet er og skal være.

Jeg har fået mange nye venner, og fællesskabet med dem fortsætter efter højskolen.

Sofia Maria Madsen, F21, Journalistik