Linjefag

Bæredygtig Teknologi på Askov Højskole

Her skaber vi teknikkerne for en bæredygtig fremtid

Drømmer du om at skabe opfindelser, der kan sikre os en mere bæredygtig fremtid? Eller er du bare vild med teknologi og optaget af, hvad det kan bruges til? Så er linjefaget Bæredygtig Teknologi på Askov Højskole det rigtige for dig. 

På Bæredygtig Teknologi på Askov Højskole nørder vi med teknologi og finder nye, kloge og grønne løsninger, og hvem ved – måske kommer netop din opfindelse til at gøre en forskel for verden. 

Linjefaget Bæredygtig Teknologi er for dig, der elsker at få hænderne i teknikken og prøve dig frem. Her er plads til at eksperimentere og lege med de muligheder, teknologien giver. Vi beskæftiger os blandt andet med at udforske grøn energi og med genbrug. 

Kunne du tænke dig en rundvisning?

Kom og besøg os på Askov – vi betaler transporten. Du bliver vist rundt af underviseren på linjefaget og møder nogle af vores nuværende elever.

Book en rundvisning →
Bæredygtig teknologi fag på højskole fagbillede 1

5 fakta om bæredygtig teknologi

  1. Vi hører om og ser nye og gamle teknologier i undervisningen
  2. Vi lærer at bygge med og programmere Arduino platformen
  3. Vi lærer at tænke som ingeniører
  4. Vi lærer at 3d modellere og 3d printe
  5. Vi hygger os rigtig meget i linjefagslokalet

Hvad siger tidligere elever om bæredygtig teknologi?

“Da jeg så klasselokalet med Rubik’s Cube, 3D-print og en masse ting jeg ikke forstod, var det første gang, jeg virkelig glædede mig til at starte på højskole.”

Naya Hvidtfeldt

Elev på Bæredygtig Teknologi i efteråret 2024

“Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg har taget den rigtige beslutning for mig selv.”

Thomas Appel

Elev på Game Design i foråret og efteråret 2020

Undervisningen i Bæredygtig teknologi

Er du klar til at dykke ned i bæredygtige teknologier, skabe din egen robot eller udtænke konkrete løsninger på nogle af verdens udfordringer? På linjefaget Bæredygtig Teknologi får du mulighed for at eksperimentere med forskellige teknologiske opfindelser og lære at tænke som en ingeniør. Uanset dit tidligere kendskab til emnet, starter vi fra bunden og bygger fx. din robot med motorer og sensorer, hvorefter du lærer at programmere den. Forestil dig at skabe en robot der kan vande planter automatisk eller køre på solenergi! 

Vi udforsker også 3D-printningens potentiale for en mere bæredygtig fremtid, lærer at designe og printe i 3D og arbejder med genbrugsmaterialer til fremstilling af 3D-filament. Du bliver introduceret til Fusion 360, og får hands-on erfaring med, hvordan 3D-printere fungerer. 

Vi tager også undervisningen ud af huset, for at se bæredygtig teknologi i virkeligheden. Besøg på genbrugspladser og sorteringsanlæg giver indsigt i praktisk bæredygtighed. Plus, vi udforsker lokalt historiske opfindelser, som Poul la Cour’s vindenergi eksperimenter, med et besøg til et museum dedikeret til hans arbejde. 

Vil du være med til at forme fremtiden med innovative og bæredygtige teknologier? Så er linjefaget Bæredygtig Teknologi noget for dig! 

Mød din underviser

Simon Köslich

Simon er uddannet civilingeniør i Lærings- og Oplevelsesteknologi fra Syddansk Universitet. Simon er ekspert i design af læringsrobotter og har blandt andet udviklet en robot til undervisningsbrug i folkeskolen. Derudover har han erfaring som teknologidommer ved FIRST LEGO League og som medhjælper på Teknologiskolen på SDU. I sin fritid er Simon kæmpe teknologi- og spilnørd.

sk@askov-hojskole.dk +45 61 39 06 80

Spørgsmål og svar

Bor man sammen med en roomie på højskolen?

Du vælger selv, om du vil bo alene eller sammen med en anden. De fleste elever bor sammen to og to på højskolen, og for mange af vores elever er det en del af oplevelsen ved at gå på højskole, at de prøver at bo sammen med en anden.

Hvad koster det at gå på højskole?

Der er en fast ugepris på hvert af vores højskoleophold. Den er pris er inklusiv alt, der foregår i hverdagene. Dvs. kost, logi, rejser, ekskursioner, højskoleaftener og materialer. Hvis du vil vide, hvad dit højskoleophold kommer til at koste, kan du gange ugeprisen med det antal uger, du vælger.

Vi mener i udgangspunktet ikke, at økonomi skal spænde ben for et højskoleophold. Derfor har vi en række økonomiske håndsrækninger, som vi kan gøre brug af, hvis det er det rigtige for dig. Du kan se dine muligheder her.

Hvilke fag har jeg ud over linjefag?

Ud over dit linjefag vælger du valgfag og deltager i fællesfag sammen med resten af semestret.

Prisen er inkl. en rejse. Der er ikke en rejse på 4 og 14 ugers ophold i foråret.
Når du tilmelder dig, betaler du et tilmeldingsgebyr på 500 kr. og depositum på 1.500 kr. i alt 2.000 kr.

Askov Højskole er også …

Valgfag – hvad har du lyst til?

Vi udbyder i omegnen af 20 forskellige valgfag – fra keramik til e-sport. Du fylder selv dit ugeskema med de valgfag, du har lyst til.

Rejs med Askov Højskole

Hvert semester rejser vi til udlandet for at opleve andre kulturer og få indblik i, hvordan mennesker i andre lande lever.

Højskoleliv – Hvad er det?

At være på højskole er en mulighed for at trække vejret, finde sig selv, leve livet og få en afklaring på, hvad man skal, og hvor man vil hen.