11. februar 2024 - 17. februar 2024

Brugt er smukt

Hjem / Ugekursus / Brugt er smukt

Brug vinterferien på at samles med andre kreative sjæle om skaberglæden og muligheden for at give genbrugsmaterialer nyt liv.

På “Brugt er smukt” sætter vi fokus på det at genbruge ressourcer, som ellers risikerer at gå til spilde. Og her er ikke tale om at genbruge ressourcer via affaldssortering – her genbruger vi ressourcerne på en måde, så de får nyt liv med udgangspunkt i deres oprindelige form. Du får fx inspiration til, hvordan brugt tøj, gamle duge, sengetøj, garnrester og andet aflagt materiale kan få nyt liv som lækkert tøj og brugbare ting til din bolig.

Vi har fundet fire kreative sjæle, som i en hel uge vil bidrage med inspiration til, hvordan du kan genbruge tekstil, garn og papir. Derfor skal du ved tilmelding til kurset vælge mellem et af tre værksteder: Sy, strik og papir. For alle tre værksteder gælder, at du får vejledning og inspiration til at arbejde med genbrugsmaterialer og skabe noget nyt, som du kan bruge i din hverdag.

I løbet af kursusugen bruger du fire dage på dit værksted. Derudover har vi planlagt en heldagsudflugt, som bl.a. går til Skatkammeret og Ragn-Sells i Kolding. Og så kan vi naturligvis ikke lade dig være i vores lokalområde uden at vise dig Vejen Kunstmuseum og Skibelund Krat. På højskolen får du selvfølgelig også foredrag, sangaften, morgensamlinger og en hel masse hygge og godt samvær.

Der er et begrænset antal pladser på alle værksteder, som sælges efter “først-til-mølle”-princip.

Kort om sy-værkstedet (FÅ LEDIGE PLADSER)

Få inspiration til at genbruge tekstiler. Der ligger skatte gemt i tørklæder, skjorter, sengelinned, duge og i genbrugsbutikkerne. Eller hvad med et nyt forklæde af et lækkert skind fra møbelafdelingen? Der vil være materialer at bruge i sy-værkstedet, men du må også gerne tage dine egne tekstiler med.

Højskolen har symaskiner, som du kan bruge, og du er naturligvis også velkommen til at tage din egen med. Du kan deltage, både hvis du er vant til at sy, og hvis du ikke har syet før, bare du har lyst til at kaste dig ud i det.

Læs mere om sy-værkstedet her.

Underviser Lea Maaløe-Jørgensen er til daglig efterskolelærer, og elsker at finde tøj og andet i genbrugsbutikkerne, som hun kan sy til nyt tøj, tasker, tæpper osv.

Kort om strikke-værkstedet (VENTELISTE)

Her vil du lære forskellige dekorative teknikker, hvor du får masser af inspiration til, hvordan helt almindeligt og kedeligt ret- og glatstrik kan piftes op. Du lærer at tilføje dit eget personlige præg med farver og fine figurer. Vi kommer blandt andet til at arbejde med vævning og hækling – begge teknikker, som skal udføres på strik. Desuden arbejder vi med tofarvet rib og den estiske strikketeknik roosimine.

Læs mere om strikke-værkstedet her.

Underviser er Stine Hoelgaaard, der er uddannet strikke- og hækledesigner fra Hellerup Håndarbejdsseminarium.

Kort om papir-værkstedet (1 LEDIG PLADS)

Fold, snit og bind en smuk lampe af papir, naturgrene og snor. Vi skal arbejde med foldeteknikker og kombinere de foldede former med grenens organiske krumninger. Grenene finder vi i den lokale skov, hvorefter vi afbarker dem og vikler, binder og fletter grene sammen.

Læs mere om papir-værkstedet her.

Underviserne er designer Laura Baruël og arkitekt Cecilie Bendixen.

Kursusledere

Lene Kersting

Lene er højskolens kreative sjæl. Hun underviser i keramik, tegning, maleri og glas på højskolens lange ophold og er kursusleder på de korte kurser, der har kreativitet som omdrejningspunkt. Lene er uddannet keramisk designer fra Designskolen Kolding og er selvstændig keramiker ved siden af undervisningen på Askov Højskole. Løber du tør for ideer eller går klappen ned, så skal du sige det til Lene. Hendes positive sind og krøllede hjerne har altid et godt input.
lk@askov-hojskole.dk

Rikke Holm

Rikke har siden 2018 været forstander på Askov Højskole. Noget af det vigtigste for Rikke er, at Askov Højskole skal være et sted, hvor alle aldersgrupper kan lade sig inspirere af dygtige lærere og formidlere, og med plads til fordybelse og forundring. Rikke er bidt af en gal strikkepind. Tilmeld dig strikke-værkstedet og du vil se, Rikke komme listende med sine strikkepinde hver gang muligheden byder sig.
rh@askov-hojskole.dk +45 51 56 55 50

Tilmelding

Brugt er smukt

Startdato11. februar 2024

Slutdato17. februar 2024

Pris fra5.350

Tilmeld dig kurset → Hent program ↓

OBS: Enkeltværelser med håndvask er udsolgt.

Måske kunne du også være interesseret i: