12. februar 2023 - 18. februar 2023

Bæredygtig kreativitet

Hjem / Ugekursus / Bæredygtig kreativitet

Brug din vinterferie på at skabe nyt af brugt

På kurset får du inspiration til at blive bedre til at genbruge hverdagsting. Du får ideer til, hvordan brugt tøj, gamle duge, sengetøj, paller, skrot og andet aflagt materiale kan få nyt liv som nyttige hverdagsting.

Du kan vælge mellem tre værksteder, hvor du får tid til at arbejde med genbrugsmaterialer og skabe noget nyt, som du kan bruge i din hverdag.

På højskolen får du selvfølgelig også foredrag, sangaften, udflugt, morgensamlinger og en hel masse hygge og godt samvær.

Max antal deltagere på hvert værksted: 12

SYværksted

Sy til dig selv og hverdagen af genbrug

Kom med i syværkstedet og få inspiration til projekter lavet af genbrugstekstiler. Der ligger skatte gemt i tørklæder, skjorter, sengelinned, duge og i genbrugsbutikkernes håndarbejdsafdelinger. Eller hvad med et nyt forklæde af et lækkert skind fra møbelafdelingen?

Vi starter med at sy en ”rejsetaske”, og så går du ellers i gang med dine egne ideer og projekter. Jeg medbringer nogle materialer, og du kan sagtens tage dine egne skatte med.

Medbring gerne din egen symaskine, men skolen har også symaskiner, som du kan bruge.

Du kan deltage, både hvis du er vant til at sy, og hvis du ikke har syet før, bare du har lyst til at kaste dig ud i det.

Skolen stiller grundmaterialer til rådighed, og det vil være muligt at købe ekstra materiale på kurset, hvis du har brug for mere.

Underviser Lea Maaløe-Jørgensen er til daglig efterskolelærer, og elsker at finde tøj og andet i genbrugsbutikkerne, som hun kan sy til nyt tøj, tasker, tæpper osv.

Fra skrot til guld

Lav kunst ud af genbrugsmaterialer

På kurset vil vi udelukkende skabe nyt ting af materialer, som er kasseret af os selv eller andre. Fyld en indkøbspose hjemmefra med dippedutter og skrammel fra skuffer og skabe og skure. Det kan også være en bog, stof, spændende blade til collage, rester af farve, lim eller maling, træ – ja, absolut hvad som helst, der er brugt færdig for dig måske i en fjern fortid.

Alle poserne hælder vi ud på et stort fælles bord, og så går fantasien og skabelsesprocessen i gang. Det bliver rigtigt sjovt og spændende. Du kan på Google se mange eksempler på ’assemblagekunst’, hvor materiale og fantasi går i dialog med hinanden i idé og skabelsesproces.

Underviser Solvej Aagaard har igennem næsten hele sit snart lange liv lavet ’assemblagekunst’, hvor kun materiale og fantasi sætter grænser for, hvad man kan lave. Du kan finde eksempler på hvad hun laver på Instagram under hendes navn.

Træværksted

ReDo – omform brugte paller

Kom på træværksted og arbejd med et materiale, som ellers skulle have været smidt ud og lav din egen plantekasse af palletræ.

Vi går igennem hele processen med at omforme en kasseret engangspalle og skal både skille paller ad, fjerne rustne søm, lave sømbejdse af selv samme søm, slibe træet, skære træet til, bygge og bejdse en plantekasse. Det bliver sjovt, det bliver inspirerende og det bliver måske også lidt hårdt. Processen med at skille pallen ad går også under navnet ”pallefitness”, så her kan der komme lidt sved på panden.

Skolen har et par boremaskiner, som kan bruges, men medbring også gerne din egen. De øvrige materialer stiller skolen til rådighed i samarbejde med Compas, som står for træværkstedet.

Compas er et videnscenter og et iværksætterhus, hvor de til daglig arbejder med grøn omstilling og cirkulær økonomi. ReDo er navnet på deres egen materialestation, der sikrer, at de iværksættere, der er tilknyttet Compas-huset, har nogle gode materialer at arbejde med.

Underviser på træværkstedet er Ingelise Wille Jespersen, som er den daglige leder af ReDo, og hun har derfor helt styr på alle processerne. Nogle dage vil vi også få besøg af Anders fra TrÆls, som er en af de iværksættervirksomheder, der bruger træet til dagligt.

Anders Koed Jensen har erfaring med cirkulær økonomi og bæredygtighed som iværksætter.

Foredrag: Bæredygtig kreativitet som forretning

Anders Koed Jensen er iværksætter og har flere virksomheder, der på forskellige måder arbejder med cirkulær økonomi og bæredygtighed. Han vil sætte fokus på, hvordan man arbejder med disse begreber i en forretningsmæssig kontekst og gennemgå konkrete redskaber, som han har brugt i udviklingen af sine virksomheder.

Anders har flere gange vist, at bæredygtighed og forretning sagtens kan gå hånd i hånd, og uanset om han arbejder med gamle paller i virksomheden TrÆls eller med at dyrke planter uden jord i virksomheden BrainWash, er det de samme principper, som hans virksomheder bygger på.

Anders forstår om nogen at bruge sin bæredygtige kreativitet til at skabe en forandring og inspirere andre til at gøre det samme. Den bæredygtige iværksætter vil bruge sine erfaringer til at inspirere kursets deltagere til at se jordens ressourcer i et nyt perspektiv og måske sætte gang i spirende grønne iværksætterdrømme hos nogle.

Kursusledere

Lene Kersting

Lene Kersting er højskolens underviser i keramik, tegning, maleri og glas. Desuden er hun kursusleder på en række korte kurser. Lene er uddannet keramisk designer fra Designskolen Kolding. I en periode har hun studeret på Icelandic college of art and crafts. Siden har hun arbejdet på LEGO og er i dag selvstændig keramiker ved siden af undervisningen. Ud over Askov Højskole underviser Lene på Vejen billedskole/kunstmuseum og Billedskolen Nicolai i Kolding.

lk@askov-hojskole.dk

Rikke Holm

Rikke Holm er uddannet teolog og har været forstander på Askov Højskole siden 1. oktober 2018. Hun kom til Askov fra en stilling som viceforstander på Engelsholm Højskole og har også arbejdet som ungdomspræst og efterskolelærer. På højskolen underviser hun på fællesfaget ‘Tænkehjørnet’, og holder morgensamlinger og foredrag.

rh@askov-hojskole.dk +45 51 56 55 50

Tilmelding

Bæredygtig kreativitet

Startdato12. februar 2023

Slutdato18. februar 2023

Pris fra5200

Tilmeld dig kurset → Hent program ↓

Måske kunne du også være interesseret i: