26. oktober 2024 - 27. oktober 2024

Efterårsmøde

Hjem / Ugekursus / Efterårsmøde

Med stor glæde inviterer vi tidligere elever og alle andre interesserede til årets Efterårsmøde.

I år afholdes efterårsmødet på én dag. Det betyder, at du får en helt fantastisk dag med et spændende og ikke mindst begivenhedsrigt program.

Blandt andet kan du opleve DR’s dygtige Ruslands- og Ukraine-korrespondent Matilde Kimer, som holder foredrag lørdag eftermiddag under titlen: ‘Jeg kommer ikke hjem i dag’. I dette foredrag tager hun os med til bryllup, til begravelse og med skoleelever ned i de ukrainske beskyttelsesrum fra Anden Verdenskrig. For hvordan kan en hverdag fungere, når luftalarmer hyler normaliteten væk?

Der bliver plads til anekdoter om, hvordan russere, ukrainere, soldater, civile, voksne og børn – og en dansk journalist oplever krigen, og hvilke gamle ar, den har revet op. Matilde viser klip fra dækningen og fortæller, hvordan mødet med mennesker bliver til indslag i radio og tv. Foredraget er en kombination af historie og hendes personlige oplevelser fra både Ukraine og Rusland.

Efterårsmødet byder naturligvis på masser af fællessang, fællesskab og fællesspisning. Særligt skal nævnes lørdagens festmiddag, hvor vi samles for at fejre årets jubilarer og gensynet med gamle højskolevenner.

Aftenen afsluttes med barvogn i Avisstuen, hvor der er tid til at hygge og få snakket højskoleminder. Du har mulighed for at overnatte til søndag, hvor du kan få morgenmad sammen med de andre overnattende.

Værter

Rikke Holm

Rikke Holm er uddannet teolog og har været forstander på Askov Højskole siden 2018. Hun kom til Askov fra en stilling som viceforstander på Engelsholm Højskole og har også arbejdet som ungdomspræst og efterskolelærer. Rikke underviser på fællesfaget ‘Eksistens’ og holder morgensamlinger og foredrag. For Rikke er det en stor fornøjelse at være med til at præge Askov Højskole og føre denne helt unikke højskole videre ind i nutiden og lægge spirer til fremtiden. Askov Højskole skal være et sted, hvor alle aldersgrupper kan lade sig inspirere af dygtige lærere og formidlere, og hvor der er plads til fordybelse, forundring og fortællinger.

Lær Rikke bedre at kende her.

rh@askov-hojskole.dk +45 51 56 55 50

Kristian la Cour

Kristian la Cour er konservatorieuddannet og har været ansat på Askov Højskole i mere end 35 år. Det er altid ham, der akkompagnerer fællessangen til morgensamlinger, foredrag og andre arrangementer på højskolen – ikke mindst fællessangsaftenerne ‘Syng i den blå’. Derudover er han kursusleder på en lang række af højskolens korte kurser. I fritiden optræder Kristian som visesanger og er desuden komponist. Han har bidraget med musik til en række sange i bl.a. Højskolesangbogen, DGI-Sangbogen, “100 Salmer”, “Kirkesangbogen” og Sangbogen 2,3 og 4.

kc@askov-hojskole.dk

Tilmelding

Efterårsmøde

Startdato26. oktober 2024

Slutdato27. oktober 2024

Pris fra600 kr.

Tilmeld dig kurset → Hent program ↓

Tilmelding åbner snarest. Vi arbejder på programmet. Så snart det er klar, kan du se det her.

Måske kunne du også være interesseret i: