20. november 2022 - 26. november 2022

Musik på tværs

Hjem / Ugekursus / Musik på tværs

Mød spændende og kompetente foredragsholdere og musikere, der fortæller og giver koncert. Vi byder bl.a. på en klaveraften med den fremragende armenske klassiske pianist Marianna Shirinyan. Ugen byder desuden på  en heldagstur til Sønderborg med middag på Cafe Alsion og derefter koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester. På programmet er bl.a. Mozarts koncert for fløjte og harpe. Kurset rundes af med en vidunderlig koncert med Anna Carina Sundstedt, sopran og den ukrainske pianist Julia Tabakova.

Søndag 20. november

 • 15.00 Ankomst og indkvartering
 • 17.00 Rundvisning med Kristian la Cour
 • 19.15 Velkomst og introduktion til kurset ved kursuslederne Lillian Hjorth-Westh og Kristian la Cour. Derefter aftenkaffe og fællessang.

Mandag 21. november

 • 09.15 Foredrag med musikformidler, forfatter og foredragsholder Henrik Engelbrecht: Åh, jeg døøøør! – tragiske skæbner i dansk operas historie
 • 15.00 Foredrag med programvært og musikformidler DR P2, Mathias Hammer: Sjostakovitj og det musikalske klima i Sovjetunionen.
 • 19.30 Koncert med Mads Granum Kvintet:  Stille eksplosioner.
  I november 2021 udkom det længe ventede album Stille eksplosioner med ti nye jazzsalmer og sange lavet i samarbejdet mellem Mads Granum og en perlerække af tidens bedste danske salmedigtere.

  Regitze Glenthøj, vokal, Mads Hansen, saxofon, Mads Granum, piano, Jesper Bodilsen, kontrabas, Ricco Victor: trommer

Tirsdag 22. november

 • 09.15 Fortæller Lillian Hjorth-Westh: Edith Piaf. Alle kender Edith Piaf, spurven – med den store stemme, fra hendes skønne sange. Men ikke alle kender hendes historie. Hendes halvsøster Simone Berteaut har skrevet om hende i bogen, Piaf – Frankrigs store sangerinde. Bogen er udgangspunktet for foredraget, der er en fortælling fra hendes fødsel til død, krydret med hendes dejlige sange.
 • 15.00 Foredrag med Politikens musikredaktør Thomas Michelsen: Romantikken i musikken – fra Schubert til Richard Strauss – En indføring i den rigeste, voldsomste og mest populære del af den klassiske musik.
 • 20.00 Koncert med Marianna Shirinyan, klaver. – Marianna er født i Armenien og er en af ​​de mest eftertragtede pianister i Europa i dag. Hendes levende og virtuose spil gør hende efterspurgt, både som solist og som kammermusiker. Hun spiller med stor følsomhed, forståelse, teknisk brillians og toneskønhed. Hendes kærlighed til musikken og hendes glæde ved at dele den med et større publikum er tydelig i hendes optrædener. Marianna regnes for en af sin generations største pianister. Hun har været solist med bl.a. DR-Symfoniorkestret, Oslo Filharmoniske Orkester, Helsinki Symfoniorkester og Copenhagen Phil.

Onsdag 23. november

 • 09.15 Foredrag med komponisten Bo Gunge: “Grænsemageren”
  Operaen “Grænsemageren”, der har premiere 21/9 ‘22 i Sønderborg går tæt på den sønderjyske politiker H. P. Hanssen og hans indflydelse på afstemningerne om den ny grænsedragning i 1920. Ophavsmand til musik og tekst, Bo Gunge, fortæller om at skabe det sceniske udtryk, som forplanter sig til en følelsesmæssig kunstnerisk oplevelse for publikum.
 • 15.00 Koncertforedrag med Øberg/la Cour/Balslev –
  ”Vor Folkesangs Fire store – og hvad der kom efter…..” eller Højskolesangbogen – Danmarks svar på Real book. Trioen, bestående af Morten ØbergMads la Cour og Povl Chr. Balslev fandt sammen i Carl Nielsen jubilæumsåret 2015, hvor sidstnævnte havde samlet en håndfuld fynske musikere til at indspille nye fortolkninger af Carl Nielsens sange.
 • 19.30 Sangaften med Kristian la Cour

Torsdag 24. movember

 • 09.15 Foredrag med lektor i musikhistorie ved Det Kgl. Danske Musikkonser-vatorium, skribent i Berlingske Media, kulturformidler Søren Schauser: ”Guldstykker” – En uundværlig guide til 100 højdepunkter i klassisk musik og opera
 • 16.00 Tur til Sønderborg – koncertmenu på Cafe Alsion. Derefter koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester. På programmet er bl.a. Mozarts koncert for fløjte og harpe.

Fredag 25. november

 • 09.15  Foredrag med fhv. højskoleforstander, fortæller Lillian Hjorth-Westh: Halfdan Rasmussen i ord og toner
 • 15.00 Koncert med Anna Carina Sundstedt, sang og Julia Tabakova, klaver:  Opera-arier, lieder, danske sange og operetter m.m.
  Anna Carina Sundstedt, dansk-svensk sopran er privatuddannet ved John Guttmann, Lars Waage og Tonny Landy i København. Hun har deltaget i mesterkurser i USA, Østrig, Norge, Tyskland og Italien ved bl.a. Patricia McCaffrey, Alessandra Althoff, Helmut Deutsch, Virginia Zeani Rossi Lemeni, Rudolf Jansen og Richard Miller.

  Anna Carina Sundstedts lyrisk-dramatiske sopran har bragt hende til koncert- og teaterscener i Norge, Tyskland, Schweiz og Østrig og i Danmark har hun optrådt i det ganske land i kirker, koncerthuse og på teatre som både lied-, romance-, oratorie- og operasanger.

  I 2021 sang Anna Carina rollen som Elle i La Voix Humaine på Den Fynske Opera med pianist James Sherlock. Blandt øvrige operaroller tæller Nattens Dronning i Mozarts Tryllefløjten, Konstanze i Mozarts Bortførelsen fra Seraillet, Violetta i Verdis La Traviata, Rosina i Rossinis Barberen i Sevilla, Marzellina i Beethovens Fidelio, Micaëla i Bizets Carmen, Nedda i Leoncavallos Bajadser, Euridice i Monteverdis Orfeus & Euridice samt mindre roller som Najade i Strauss Ariadne, Oasis i Charpentiers L’Etoile, Clorinda i Rossinis Askepot og Nymfe i Krauss Proserpin.

  Julia Tabakova er født og opvokset i Ukraine, uddannet som solopianist, akkompagnatør og operarepetitør i 2004 fra Det Nationale Tjajkovski Musikakademi i Kiev. Derfra er hun uddannet som solopianist, akkompagnatør og operarepetitør i 2004. I 2008 debuterede Julia fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium. Julia har været repetitør på Den Jyske Opera, sprogcoach på Det Kongelige Teater, og akkompagneret utallige operasangere (og instrumentalister) til koncerter, konkurrencer, optagelsesprøver og festivaler. – Program for koncerten er endnu ikke fastlagt, men vil bl.a. bestå af danske sange, lieder, operaarier og operettetoner
 • 18.30 Festmiddag

Lørdag 26. november

 • 08.00 – 09.00 Morgenmad
 • 09.20 Bus/taxi fra højskolen til Vejen Station

Kursusledere

Lillian Hjorth-Westh

Lillian er læreruddannet fra Tønder Seminarium. Siden 1977 har hun arbejdet i højskoleverdenen – først på Højskolen Rude Strand og fra 1983 til 2017 på Bornholms Højskole, hvor hun var en del af forstanderparret fra 2007 – 2017.

Kristian la Cour

Kristian la Cour er konservatorieuddannet og har været ansat på Askov Højskole i mere end 35 år. Det er altid ham, der akkompagnerer fællessangen til morgensamlinger, foredrag og andre arrangementer på højskolen – ikke mindst fællessangsaftenerne ‘Syng i den blå’. Derudover er han kursusleder på en lang række af højskolens korte kurser. I fritiden optræder Kristian som visesanger og er desuden komponist. Han har bidraget med musik til en række sange i bl.a. Højskolesangbogen, DGI-Sangbogen, “100 Salmer”, “Kirkesangbogen” og Sangbogen 2,3 og 4.

kc@askov-hojskole.dk

Tilmelding

Musik på tværs

Startdato20. november 2022

Slutdato26. november 2022

Pris fra5.050

Tilmeld dig kurset → Hent program ↓

Måske kunne du også være interesseret i: