31. juli 2023 - 04. august 2023

Sommerhøjskole

Hjem / Ugekursus / Sommerhøjskole

Prøv højskolelivet af: Tag på Sommerhøjskole

Savner du at gå på højskole – eller kunne du godt tænke dig at prøve det? Vi har kogt et langt højskoleophold ned til fem dages intensiv højskole med alt, hvad det indebærer af faglig fordybelse, aktiviteter, fællesskab, sang, hygge og fest.

Afprøv højskolelivet i fem dage

På dette kursus er der mulighed for at snuse lidt til, om højskole er noget for dig. Eller du kan genopleve højskolelivet, hvis du allerede kender til det. Vi garanterer, at du får en fed oplevelse, møder nye mennesker og mærker højskolestemningen. Kurset er fem dage med masser af aktiviteter – både faglige, fælles og hyggelige. Der er workshops for enhver smag, der er sang og samtale, foredrag og kaffepauser, tur og lege, der er fest og gang i den. Der er inspiration, hygge og latter.

Workshops varetages primært af unge, som brænder for at afprøve sig selv som undervisere inden for et emne, de selv synes er fedt. Du følger den samme workshop hele kurset. Du vælger workshop ved tilmelding, og ingen af dem kræver særlige forudsætninger eller bestemt udstyr.

Workshops:
PORTRÆTFOTOGRAFI
Med udgangspunkt i det dokumentariske fotografi undersøger vi, hvad man kan med et portræt. Vi dykker ned i brugen af lys og miljø, og vi afprøver forskellige teknikker, rum og stilarter.
Underviser: Tobias Stidsen

OS OG NATUREN
I denne workshop skal vi tættere på naturen, både ved at være i den og tale om den. Vi laver klassiske outdoor aktiviteter som bål og vandring kombineret med viden og sanselige oplevelser, der kan skabe grobund for tanker og diskussion om natur.
Underviser: Julie Meldhede Kristensen

LAND ART
Med rodfæste i landskab, natur og miljø undersøger vi genrens mange forskellige visuelle udtryk. Deltagerne skaber deres egne værker, som indsamles og installeres på og omkring højskolen.
Underviser: Nynne Olsson

DUNGEONS ’N’ DRAGONS 101
Har du lyst til at prøve DnD, men mangler nogen at spille med? Her får du lært reglerne, lavet din første spilkarakter og kommer igennem et eller flere spil med en erfaren GameMaster.
Underviser: Tim Bramming

KORTTRICKS FOR BEGYNDERE
Vil du tage kegler til næste fest? Her får du lært de mest basale teknikker til at imponere dine venner uden andre remedier end et spil kort. (Du får et spil kort på workshoppen.)
Underviser: Josh Sheridan

A CAPELLA
Vi synger enkle flerstemmige sange uden akkompagnement. Derefter afprøver vi forskellige rum og steder at synge – skoven, kirken, køkkenet, måske fra toppen af højskolens tårn?
Underviser: Ditte Svane

Alle kan deltage – det kræver kun, at du er fyldt 17,5 år ved kursets start.

Program:

Bliv hængende til Gammel Elev Weekend

I weekenden efter Sommerhøjskole er der Gammel Elev Weekend for tidligere elever. Er du tidligere elev, er du velkommen til at blive weekenden over og møde alle dine gamle venner og opleve højskoleboblen igen. Læs mere om Gammel Elev Weekend her

Kurset arrangeres og afholdes i samarbejde med Askov Højskoles elevforening. Kursusprisen er i denne uge billigere end på de øvrige højskolekurser. Alle workshops bliver varetaget af nøje udvalgte tidligere elever fra højskolen og andre dygtige, unge undervisere. Det er derfor, du kan teste højskolelivet meget billigt, før du beslutter, om du vil tage et semester på højskole. Bliver du bidt af det, kan du få overblik over vores højskoleophold her

Kursusledere: Ditte Svane og Louise Munk

Sommerhøjskole

Startdato31. juli 2023

Slutdato04. august 2023

Pris fra2.200

Tilmeld dig kurset → Hent program ↓

Måske kunne du også være interesseret i: