Styrelsen
Askov Højskole og Efterskoles styrelse

Styrelsen træffer beslutninger om, hvilken profil og retning, der skal præge udviklingen af Askov Højskole. Det er styrelsen, der formulerer højskolens strategi, ansætter forstanderen og godkender årsplaner for kursusudbud.
Styrelsen
Formand: Hans Brun Hansen
Bavnborgvej 11, Maltbæk, 6600 Vejen, tlf. 21 24 40 50
Mangeårig tidligere forstander for VBC, Vejen Business College. Har tidligere været medlem af Amtsrådet og Vejen Byråd. Bestyrelsesmedlem i forskellige bestyrelser. Medlem af styrelsen for Askov Højskole og Efterskole siden 2002.
Erik Nellemann
Egevænget 11, Askov, 6600 Vejen, tlf. 20 62 51 03.
Partner i Buch Advokatfirma med base i Vejen med hovedarbejdsområderne: Rådgivning i forbindelse med køb og salg af fast ejendom, civile retssager, medhjælper ved Skifteretten i gældssaneringssager. Har været i Repræsentantskabet siden 2010. Indtrådt i Styrelsen i 2013
Anders Hind
Vesterbro 91, 4. tv, 9000 Ålborg, tlf. 40 14 74 17
Engageret i det folkeoplysende arbejde, herunder medlem af DFS – Dansk Folkeoplysning Samråds bestyrelse. Tidligere underviser, souschef og leder i social og sundhedsuddannelse (bl.a. Socialrådgiver-uddannelsen, Socialpædagoguddannelsen, Plejehjemsassistentuddannelsen og den nordjyske SOSU-skole ). I flere år afdelingsleder i Voksenhandicapafdelingen i henholdsvis Nordjyllands Amt og Frederikshavn Kommune. Endvidere i en årrække ansat i den private sektor som konsulent og redaktør i DAFOLO. Er nu pensioneret, men medlem af flere kulturpolitiske bestyrelser og repræsentantskaber bl.a. i Foreningen Norden, Det hem’lige Teater i Aalborg og engageret i internationale organisationer bl.a. som vicepresident i NEATA.”
Find det ophold der passer dig bedst
Se hvilke tidspunkter vi kan tilbyde dig et højskoleophold.
Se kommende højskoleophold →Kunne du tænke dig en rundvisning?
Få en rundvisning og få en snak med vores undervisere og mød andre elever på skolen.
Book en rundvisning →Peter Gæmelke
”Røjgård ”, Egholtvej 38,6600 Vejen tlf. 40 17 52 87
Selvstændig landmand på Røj Landbrug siden 1983. Professionelt bestyrelsesmedlem med bl.a. erfaring som formand for Dansk Landbrug. Tidligere præsident for Landbrugsraadet i 18 år. Indehaver af en række bestyrelsesposter og repræsentantskaber, bl.a. Københavns Universitet, Hedeselskabet, Danmarks Nationalbank, Kirkbi A/S og Gl. Estrup Herregårdsmuseum. Indtrådt i styrelsen i 2014.
Else Flansmose
Ø. Skibelundvej 42, Askov, 6600 Vejen tlf. 23 39 26 33
Pædagogisk konsulent på erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding. Arbejder professionelt primært med lærernes pædagogiske uddannelse, organisering og udvikling af nye pædagogiske tiltag i forbindelse med undervisningen, pædagogisk vejledning og supervision og coaching. Har været i repræsentantskabet siden 2007 og indtrådte i styrelsen i 2012. Har fungeret som formand for Askov Amatørteater og derigennem arbejdet på et tæt samarbejde med Askov Højskole og Efterskole.
Jesper Moesbøl
Arnagervej 7, 8210 Aarhus V. tlf. 42 33 91 25
Pensioneret undervisningskonsulent, cand. mag. i samfundsfag og musik, højskolelærer på Snoghøj Nordisk Folkehøjskole 1979-86 Forstander for Ask Højskole 1989-97 Undervisningskonsulent primært med højskoleopgaver i Undervisningsministeriet 1998-2011 og Kulturministeriet 2011-2017. Mangeårig foredragsholder og pianist – fortrinsvis om højskolesange.
Jane Vinther
Birkevænget 22, Askov. 6600 Vejen. Mail: jvinther@sdu.dk
Ph.D. og forsker. Studielektor på SDU på Institut for Sprog og Kommunikation. Har været fagleder af engelskstudiet i Kolding 2005-2014. Har forsket i og lavet en lang række akademiske publikationer inden for sprog, kommunikation og pædagogik. Medlem af bestyrelsen for Vejen Gymnasium 2007-2018. Medlem af styrelsen for Askov Højskole og Efterskole siden april 2019.
Spørgsmål og svar
Bor man sammen med en roomie på højskolen?
Du vælger selv, om du vil bo alene eller sammen med en roomie. De fleste elever bor sammen to og to på højskolen, og for mange af vores elever er det en del af oplevelsen ved at gå på højskole, at de prøver at bo sammen med en roomie.
Hvad koster det at gå på højskole?
Det koster en fast pris per uge at gå på højskole. Hvis du vil vide, hvad dit højskoleophold kommer til at koste, kan du derfor gange ugeprisen med det antal uger, du vælger. Om det er 12, 14, 16, 18 eller 24 uger. Se prisen per uge.
Hvilke fag har jeg ud over linjefag?
Læs mere om højskolen

Det har været det bedste i mit liv
Egentlig havde jeg ikke selv tænkt på at tage på højskole, men en veninde opfordrede mig til det.
I starten var det ret overvældende, og de første to uger ville jeg hjem. Jeg følte mig usikker og overstimuleret. Mine veninder overtalte mig til at give det en chance, og det gjorde jeg. Heldigvis. For at være på højskole har været det bedste i mit liv.
Hvis du overvejer at tage på højskole, så gør det. Spring ud i det. Du får så meget ud af det både fagligt, socialt og personligt. Giv det en chance, det er bedre, end du tror.
Jeg valgte Askov Højskole, fordi jeg gerne ville have journalistik som linjefag, og fordi der er så mange kreative valgfag. Det elsker jeg at fordybe mig i. Alle lærerne er virkelig engagerede – man kan mærke, de brænder for det, de laver.
Hver gang, vi har lavet et journalistisk projekt, fik jeg et adrenalinkick, når jeg var på research og fandt ud af, at min hypotese holdt stik. Jeg er virkelig vild med at formidle og er i gang med at uddanne mig til journalist på Syddanske Universitet.
Camilla Tonnesen, F21, Journalistik

Fællesskabet er der hele tiden
Da jeg kom, var jeg spændt på at møde de andre, men alle var bare søde og imødekommende. Man kunne bare være sig selv og give den gas.
Der sker noget hele tiden. Man kan godt være på værelset for sig selv og slappe af, men du kan også hele tiden være en del af fællesskabet, for der sker noget hele tiden. Og jo mere, du involverer dig, jo mere får du ud af opholdet.
Jeg valgte Askov, fordi der var en litteraturlinje, og det var som om, undervisningen var designet til mig. Det har været så fedt, og jeg føler virkelig, jeg er vokset på bare tre måneder. Undervisningen bliver tilpasset til os, og jeg har bare rykket mig så meget. Det har givet mig mod på at søge ind på Forfatterskolen.
Jeg har fået nye venskaber og har aftalt at flytte sammen med en rigtig god ven fra højskolen.
Noah Steffensen, F21, Litteratur

Det sociale var det allerbedste
Før jeg startede på højskolen, var jeg nervøs for, om højskoleopholdet ville blive en lige så livsforandrende oplevelse, som jeg havde hørt, det skulle være. Den nervøsitet var helt ubegrundet, for det blev en kæmpe oplevelse.
Højskolen gør rigtig meget for fællesskabet og arrangerer mange ting, men du har selv et ansvar for at blive en del af det, for det er i fællesskabet, du får den store oplevelse.
Askov Højskole er fed, fordi den har så meget historie. Når jeg nævner Askov for andre, er der altid én, der har en relation til skolen. Jeg elsker at være steder, hvor der er en historie, jeg kan blive en del af.
Det allerbedste ved højskoleopholdet var det sociale. At være sammen med andre hele tiden er meget intenst, men jeg er blevet mere udadvendt. Vi griner rigtig meget og laver mærkelige og fjollede ting – alt det, ungdomslivet er og skal være.
Jeg har fået mange nye venner, og fællesskabet med dem fortsætter efter højskolen.
Sofia Maria Madsen, F21, Journalistik