Underviserne

Lærere

Ditte Svane

Underviser på Filmproduktion

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Som freelancer har hun undervist i teater og film, lavet museumsudstillinger, skrevet teater- og filmmanuskripter og udarbejdet digitale museumsplatforme. Ditte er historiehåndværker.

Jens Kæmpe

Underviser på Litteratur

Jens er uddannet fra Forfatterskolen og har siden udgivet flere digtsamlinger. Han har en stor passion for digte, som han dagligt brænder igennem med. Og så kommer han fra Samsø, hvor han selv voksede op på en højskole. Jens bruger det meste af sin fritid på at gå meget lange ture. Han elsker at lave mad til sine venner, snakke om litteratur og være vågen om natten.

Kristian la Cour

Kursusleder og højskolelærer

Kristian la Cour er konservatorieuddannet og har været ansat på Askov Højskole i mere end 35 år. Det er altid ham, der akkompagnerer fællessangen til morgensamlinger, foredrag og andre arrangementer på højskolen – ikke mindst fællessangsaftenerne ‘Syng i den blå’. Derudover er han kursusleder på en lang række af højskolens korte kurser. I fritiden optræder Kristian som visesanger og er desuden komponist. Han har bidraget med musik til en række sange i bl.a. Højskolesangbogen, DGI-Sangbogen, “100 Salmer”, “Kirkesangbogen” og Sangbogen 2,3 og 4.

Louise Munk

Underviser på Dansk Sprog og kultur

Louise er uddannet folkeskolelærer med overbygning fra SDU i dansk som andetsprog for voksne. Fra sprogskoleregi har hun en bred undervisningserfaring og har undervist mange forskellige nationaliteter og professioner på vidt forskellige niveauer. I mødet med internationale elever oplever Louise gang på gang, hvor meget mennesker har at berige hinanden med på tværs af kulturelle og sproglige baggrunde. I sin fritid har Louise et passioneret forhold til yoga, vinterbadning – og lakridser.

Morten Lyk

Underviser på Game design og VR

Morten er uddannet ingeniør og brænder for spiludvikling. Han er i stand til at vise dig, hvordan man udvikler spil fra bunden – alt fra idégenerering, programmering, modellering til færdigt spil. Han har tidligere undervist på Syddansk Universitet i bl.a.  spiludvikling og 3d modellering. Morten har altid været nørd med interesse i tegneserier, spil og film.

Ole H.B. Andreesen

Underviser på Journalistik

Ole H. B. Andreesen har undervist på Askov Højskole siden 2012 og har tidligere været lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Aarhus. Han har også arbejdet som journalist og redaktionssekretær på JydskeVestkysten, freelancejournalist og har undervist i journalistik på universiteter i Grønland, Spanien, Holland og Estland. Så er han desuden medforfatter til flere lærebøger om medier, kommunikation og journalistik.

Simon Köslich

Underviser på Robotter og VR

Simon er uddannet civilingeniør i Lærings- og Oplevelsesteknologi fra Syddansk Universitet. Simon er ekspert i design af læringsrobotter og har blandt andet udviklet en robot til undervisningsbrug i folkeskolen. Derudover har han erfaring som teknologidommer ved FIRST LEGO League og som medhjælper på Teknologiskolen på SDU. I sin fritid er Simon kæmpe teknologi- og spilnørd. Han er blandt andet spil- og hardwareanmelder hos Tweak.dk.

Søren Østerlund Christensen

Underviser på Litteratur

Søren er kandidat i litteraturvidenskab, og har i mange år undervist i litteratur og skrivning. Han har erfaring som redaktør for det skandinaviske tidsskrift Vagant, der både omfatter litteratur, musik, film og samfundskritik.
Hans hjertebarn er poesien, men han kan finde på at inddrage alt fra filosofi, billedkunst, musik til teologi i sin undervisning. I det hele taget ønsker han at anlægge et bredt og historisk perspektiv, men aldrig miste sansen for det nære og samtidige.
I Sørens øjne er den litterære samtale lige så vigtig som litteraturen selv. Den ene fandtes ikke uden den anden.

Kursusledere og valgfagsundervisere

Hanne Pedersen

Kursusleder på Korte Kurser

Hanne har i mange år været kursusleder på flere forskellige ugekurser på Askov Højskole. Hun er nu kursusleder på ‘Fugle i naturen’.

Lene Kersting

Kursusleder på Korte Kurser

Lene Kersting er højskolens underviser i keramik, tegning, maleri og glas. Desuden er hun kursusleder på en række korte kurser. Lene er uddannet keramisk designer fra Designskolen Kolding. I en periode har hun studeret på Icelandic college of art and crafts. Siden har hun arbejdet på LEGO og er i dag selvstændig keramiker ved siden af undervisningen. Ud over Askov Højskole underviser Lene på Vejen billedskole/kunstmuseum og Billedskolen Nicolai i Kolding.

Lillian Hjorth-Westh

Kursusleder på Korte Kurser

Lillian er læreruddannet fra Tønder Seminarium. Siden 1977 har hun arbejdet i højskoleverdenen – først på Højskolen Rude Strand og fra 1983 til 2017 på Bornholms Højskole, hvor hun var en del af forstanderparret fra 2007 – 2017.

Mona Østerlund

Kursusleder på Korte Kurser

Mona er uddannet journalist og har i mange år arbejdet som freelancejournalist med at skrive artikler, lave kommunikationsopgaver, bogprojekter og undervisning. På Askov Højskole er hun kursusleder på bl.a. livshistorie- , fugle- og vandrekurser. Derudover underviser Mona på højskolens fire ugers prøveforberedende forløb, Springbræt til journalistik.

Ulla Henningsen

Kursusleder på Korte Kurser

Ulla Henningsen har en lang historie med Askov Højskole, hvor hun i en årrække var en del af forstanderparret. Hun har været højskolelærer og i de seneste mange år kursusleder på en række korte kurser. Hun er nu kursusleder på ‘Kreativ på Askov’.