Lav smykker af perleplader
Tag en uge på højskole og få inspiration til at genbruge perleplader
Børn og voksne er i årtier mødtes om HAMAs fine perlemønstre, hvor de farverige rørperler har formet flotte figurer og mønstre. Hvis du har børn i familien ved du også, at sådan en hygge-produktion kan give mange perleplader om året. Og hvad stiller man så op med dem, når de ikke længere skal pynte i hjemmet? Nu får du chancen for at lave dine (og andres) gamle perleplader til flotte smykker.
Ligger stakken med børnenes perleplader og samler støv? Nu har du muligheden for at forvandle børnenes gamle perleplader til flotte smykker.
I en hel uge arbejder vi med genanvendelse af plast, designproces og form-, farve- og materialelære. Vi designer unikke smykker som ringe, armbånd og øreringe – og så slipper vi naturligvis fantasien løs og ser, hvor kreativiteten bærer os hen. Vi har fundet en selvudnævnt specialist i perlemagi, nemlig Pernille Fisker, som ejer virksomheden Perlemagi. Pernille er uddannet i fashion og accesories design fra Kolding Designskole og har siden 2017 specialiseret sig i genanvendelse af perleplader.
Materialeindsamling
Pernille sørger naturligvis for, at der er masser af perleplader at vælge i mellem til lige præcis dit projekt. Vil du gerne være sikker på, at der er en bestemt farve eller et bestemt mønster, så er du mere end velkommen til selv at medbringe dine perleplader. Det kan også være, at du fx har en særligt fin perleplade fra dit barn eller barnebarn; en af dem, der er blevet lavet med krop, sjæl og mange timer. Tag den med; du får her en unik mulighed for at forvandle den til noget, du faktisk får brugt.
En del af kurset “Brugt er smukt”
På “Brugt er smukt” samles vi om skaberglæden og muligheden for at give genbrugsmaterialer nyt liv. På kurset kan du vælge mellem fire værksteder: lav smykker af plast, sy af genbrugstekstil, strik med rester og fold lamper af papir.
Læs mere om kurset →En hel uge med kreative værksteder og kulturelle oplevelser
Værkstedet “Lav smykker af perleplader” er en del af kurset Brugt er smukt. Et kursus, som sætter fokus på det at genbruge ressourcer, som ellers risikerer at gå til spilde. Og her er ikke tale om at genbruge ressourcer via affaldssortering – her genbruger vi ressourcerne på en måde, så de får nyt liv.
Vi har fundet fem kreative sjæle, som i en hel uge vil bidrage med inspiration til, hvordan du kan genbruge plast, tekstil, garn og papir. Derfor skal du ved tilmelding til kurset vælge mellem et af de værksteder.
I løbet af kursusugen bruger du fire dage på dit værksted. Derudover har vi planlagt en heldagsudflugt, som bl.a. går til Skatkammeret og Ragn-Sells i Kolding. Og så kan vi naturligvis ikke lade dig være i vores lokalområde uden at vise dig Vejen Kunstmuseum og Skibelund Krat.
Bliv en del af højskolelivet
Når du tager på højskole bliver du en del af højskolelivet. Dvs. du følger den dagsrytme, som allerede eksisterer på stedet. På Askov Højskole betyder det, at du skal deltage i morgensamlinger, undervisning, måltider, udflugter, aftenaktiviteter og selvfølgelig fællessang. Får du brug for at trække dig tilbage på værelset, så er der også plads til det.
Lige præcis på Brugt er smukt kan du bl.a. se frem til aftenaktiviteten “Strikkeglæde og slowfashion”. Et foredrag med Dorte Rørmann, som til daglig arbejder med sundhed indenfor socialområdet. Dorte giver os indblik i, hvordan vores egen sundhed, bæredygtighed, verdensmål og bl.a. strikkeaktivisme går hånd i hånd. Det glæder vi os meget til at høre om.