Papirlamper

Tag en uge på højskole og lær at lave din egen papirlampe

Hjem / Brugt er smukt – Fold lampeskærme af genbrugspapir

Kan du lide at arbejde med papir? Eller kunne du bare tænke dig at prøve det? Så er det nu du skal slå til. I hele uge 7 kan du under kyndig vejledning lære forskellige foldeteknikker, så du kan skabe dine egne designerlamper.

Vi arbejder med genbrugspapir og bruger naturens materialer og varierende flet- og foldeteknikker, tilsætter LED-pærer og lidt strøm – og når ugen er gået, har du minimum lavet én smuk og bæredygtig lampe.

Fold, snit og bind en smuk lampe af papir, naturgrene og snor. Du lærer en lang række foldeteknikker, som kan bruges til at arbejde med i papir og tekstil. Vi kombinerer de foldede former med grenens organiske krumninger. Grenene finder vi i skoven tæt ved, vi afbarker dem og vikler – binder – dem sammen.

Der er ingen krav til forhåndskendskab og evner; du skal blot have lyst til at lære. Du bliver grundigt instrueret i flet- og foldeteknikker af vores dygtige underviser, designer Laura Baruël. Laura introducerer dig løbende til inspiration og viden, som får dig godt i gang med de kreative processer.

Er du nysgerrig på Laura? Lær Laura og hendes arbejde bedre at kende på hendes Instagramprofil

Processen fra genbrugspapir til færdig lampe.

Materialeindsamling

Alle materialer er inkluderet i prisen.

En del af kurset “Brugt er smukt”

På “Brugt er smukt” samles vi om skaberglæden og muligheden for at give genbrugsmaterialer nyt liv. På kurset kan du vælge mellem tre værksteder: Sy tøj og ting af gamle tekstiler, Giv nyt liv til dit strik, Skab din egen designerlampe

Læs mere om kurset →
Besøg hos Skatkammeret i Kolding i 2023.

En hel uge med kreative værksteder og kulturelle oplevelser

Værkstedet “Papirlamper” er en del af kurset Brugt er smukt. Et kursus, som sætter fokus på det at genbruge ressourcer, som ellers risikerer at gå til spilde. Og her er ikke tale om at genbruge ressourcer via affaldssortering – her genbruger vi ressourcerne på en måde, så de får nyt liv.

Vi har fundet fire kreative sjæle, som i en hel uge vil bidrage med inspiration til, hvordan du kan genbruge tekstil, garn eller papir. Derfor skal du ved tilmelding til kurset vælge mellem et af de værksteder.

I løbet af kursusugen bruger du fire dage på dit værksted. Derudover har vi planlagt en heldagsudflugt, som bl.a. går til Vrads, , hvor vi besøger Bjørnkilde og går på opdagelse i landsbyens bæredygtige projekter, virksomheder og fællesskaber.
Vi skal også forbi Skatkammeret, et genbrugsunivers i Kolding, hvor vi kan samle materiale ind til de kreative processer hjemme på højskolen.

Bliv en del af højskolelivet

Når du tager på højskole bliver du en del af højskolelivet. Dvs. du følger den dagsrytme, som allerede eksisterer på stedet. På Askov Højskole betyder det, at du skal deltage i morgensamlinger, undervisning, måltider, udflugter, aftenaktiviteter og selvfølgelig fællessang. Får du brug for at trække dig tilbage på værelset, så er der også plads til det.

Lige præcis på Brugt er smukt kan du bl.a. se frem til Foredrag og kontrabas, hvor vi kan strikke i takt til Alberts musikalske strikkefortællinger. Albert Reinholdt har spillet med store navne som trommeslageren Ed Thigpen, saxofonisten Bob Mintzer og bassisten Hugo Rasmussen.
Albert har studeret på Cuba og rejst, turneret og indspillet i Brasilien, Italien, Spanien, Baltikum og selvfølgelig Danmark. Han vil tale om kunsten at elske sig selv, at bære sine fejl og om at strikke på Cubas
danseklubber.

Mandag d. 10. februar holder Albert Reinholdt strikke-foredraget “Alberts musikalske strikkefortællinger”.

Dine kursusledere

Lene Kersting

Lene er højskolens kreative sjæl. Hun underviser i keramik, tegning, maleri og glas på højskolens lange ophold og er kursusleder på de korte kurser, der har kreativitet som omdrejningspunkt.Lene er uddannet keramisk designer fra Designskolen Kolding og er selvstændig keramiker ved siden af undervisningen på Askov Højskole.Løber du tør for ideer eller går klappen ned, så skal du sige det til Lene. Hendes positive sind og krøllede hjerne har altid et godt input.
lk@askov-hojskole.dk

Rikke Holm

Rikke har siden 2018 været forstander på Askov Højskole. Noget af det vigtigste for Rikke er, at Askov Højskole skal være et sted, hvor alle aldersgrupper kan lade sig inspirere af dygtige lærere og formidlere, og med plads til fordybelse og forundring.Rikke er bidt af en gal strikkepind. Tilmeld dig strikke-værkstedet og du vil se, Rikke komme listende med sine strikkepinde hver gang muligheden byder sig.
rh@askov-hojskole.dk +45 51 56 55 50