Tag med på eventyr i sproget

Hjem / Litteratur

På linjefaget Litteratur får du mulighed for at gå på opdagelse i litteraturens forunderlige univers. En rejse fra Dante over Sylvia Plath og helt op til samtiden og dine egne tekster. Ved at læse os ind i nutiden og fortiden får vi øjne, ører og sprog for fremtiden.

På Askov Højskole er historiefortællingen i fokus, og ‘Litteratur’ er vores skrivelinje, hvor du lærer at udtrykke dig på din egen måde. Du får skærpet dit potentiale og din sproglige sans, når du skriver tekster. Skrivelinjen kan derfor også fungere som springbræt til optagelse på en decideret forfatterskole.

Hvorfor Askov Højskoles litteraturlinje?

På Askov Højskole tror vi på, at litteraturen er med til at udvikle os som mennesker. Du lærer både dig selv, den nære og fjerne verden bedre at kende. Litteraturen har en lang tradition på Askov Højskole, og den kan du nu blive en del af. Nogle af dem, der siden blev store forfattere, har været elever på skolen, blandt andre Jeppe Aakjær (1887-88) og Martin Andersen Nexø (1891-93).

Find det ophold der passer dig bedst

Se hvilke tidspunkter vi kan tilbyde dig et højskoleophold indenfor litteratur

Se kommende højskoleophold →

Kunne du tænke dig en rundvisning?

Få en rundvisning og få en snak med vores undervisere og mød andre elever på skolen.

Book en rundvisning →

Lær at skrive – ved at blive bedre til at læse

Linjefaget Litteratur er lige dele fordybelse og praktik: Det handler både om at læse og skrive.

Gennem samtale, værklæsning, konstruktiv kritik og skriveøvelser får du mulighed for at fordybe dig i og forholde dig kritisk til dine egne såvel som andres tekster. Det udvikler dine sproglige kundskaber og intuition. Du bliver bedre til at læse, og det er sådan, man bliver bedre til at skrive.

Hvis du drømmer om optagelse på en forfatterskole, er skrivelinjen ‘Litteratur’ på Askov Højskole et godt fundament.

Vi tager ud for at hente inspiration

I løbet af semesteret tager vi på ekskursioner for at skrive eller få inspiration. Turene kan fx gå til Fanø, Trapholt Kunstmuseum i Kolding eller Skibelund Krat lige uden for døren. På linjefagsdagene tager vi til København for at møde forfattere og tage til oplæsninger.

Der er ingen krav til dine sproglige evner, udover at du skal kunne orientere dig og skrive på dansk og have interesse for at læse og skrive selv.

Tilmelding

Prisen er inkl. højskoletur. Der er ikke højskoletur på 12 ugers ophold. Når du tilmelder dig, betaler du tilmeldingsgebyr på 500 kr. og depositum på 1.500 kr. i alt 2.000 kr.

KIG FORBI: SE SKOLEN OG HØR OM LINJEFAGET

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt linjefaget Litteratur er noget for dig, så ring og snak med Jens eller skriv til ham. Du kan ringe på 7696 1800 eller skrive til info@askov-hojskole.dk. Du kan også booke en rundvisning her.

“Man er virkelig sammen med hud og hår 24 timer i døgnet.”

Anna Louise Thranæs

Tidligere sportsjournalist på TV2 Sporten, tidligere elev

“Det var det bedste kursus, jeg nogensinde har investeret i, for jeg kom jo ind og mødte venner, jeg stadig har den dag i dag.”

Puk Damsgård

Puk Damsgård, DR’s Mellemøstenkorrespondent fra Cairo, Ægypten.

“Dette vinterhalvår i Jylland blev en af de lykkeligste oplevelser i mit liv.”

Ghita Nørby

Ghita Nørby: ‘Mine egne veje’, Gyldendal 1995

“Livet skal ikke kun gøres op i penge, men også i oplevelser.”

Elias von Staffeldt

Elias von Staffeldt, journaliststuderende

“Der har været tid og rum til bare at være. Tid til at lære og turde dvæle ved det enkle.”

Nanna Jørgensen

Elev, årgang 2021

“Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg har taget den rigtige beslutning for mig selv.”

Thomas Appel

Elev, forår 2020 og efterår 2020

Jens Kæmpe

Jens er uddannet fra Forfatterskolen og har siden udgivet flere digtsamlinger. Han har en stor passion for digte, som han dagligt brænder igennem med. Og så kommer han fra Samsø, hvor han selv voksede op på en højskole. Jens bruger det meste af sin fritid på at gå meget lange ture. Han elsker at lave mad til sine venner, snakke om litteratur og være vågen om natten.

jk@askov-hojskole.dk +45 29 92 91 87

Søren Østerlund Christensen

Søren er kandidat i litteraturvidenskab, og har i mange år undervist i litteratur og skrivning. Han har erfaring som redaktør for det skandinaviske tidsskrift Vagant, der både omfatter litteratur, musik, film og samfundskritik.
Hans hjertebarn er poesien, men han kan finde på at inddrage alt fra filosofi, billedkunst, musik til teologi i sin undervisning. I det hele taget ønsker han at anlægge et bredt og historisk perspektiv, men aldrig miste sansen for det nære og samtidige.
I Sørens øjne er den litterære samtale lige så vigtig som litteraturen selv. Den ene fandtes ikke uden den anden.

sc@askov-hojskole.dk

Spørgsmål og svar

Bor man sammen med en roomie på højskolen?

Du vælger selv, om du vil bo alene eller sammen med en roomie. De fleste elever bor sammen to og to på højskolen, og for mange af vores elever er det en del af oplevelsen ved at gå på højskole, at de prøver at bo sammen med en roomie.

Hvad koster det at gå på højskole?

Det koster en fast pris per uge at gå på højskole. Hvis du vil vide, hvad dit højskoleophold kommer til at koste, kan du derfor gange ugeprisen med det antal uger, du vælger. Om det er 12, 14, 16, 18 eller 24 uger. Se prisen per uge.

Hvilke fag har jeg ud over linjefag?

Ud over dit linjefag kan du på Askov Højskole vælge imellem flere valgfag. Nogle ledes af højskolens lærere, andre af eksterne timelærere. Derudover er der fællesfag som er obligatoriske for alle elever.