Filmproduktion

Filmproduktion lærer dig at
fortælle med levende billeder

Hjem / Filmproduktion

På linjen Filmproduktion på Askov Højskole arbejder du praktisk med alle faserne ved TV- og filmproduktion. Her kan du blive klogere på faget og branchen, uanset om din interesse ligger på den tekniske, den kreative, den visuelle eller den produktionsmæssige del.

Hvad lærer du på Filmproduktion?

På Askov Højskoles filmlinje får du konkrete værktøjer til idéudvikling og tilrettelæggelse. Du lærer om at skrive manuskript og at lave storyboard og skudplan. Du kommer til at arbejde med kamerahåndtering, lydoptagelse og redigering. Du får forståelse for, hvordan du stiller skarpt på det, du gerne vil fortælle gennem levende billeder, hvad enten det er fiktion eller fakta, underholdning eller oplysning. Fokus ligger på den gode historie.

Vi får besøg af gæsteundervisere og tager på ekskursioner, som bringer dig helt tæt på filmbranchen og giver mulighed for netværk. Vi har tidligere besøgt blandt andet M2 Film, Zentropa, Gimmick VFX, Metronome, TV2 Lorry og DR-byen.

Find det ophold der passer dig bedst

Se hvilke tidspunkter vi kan tilbyde dig et højskoleophold indenfor filmproduktion

Se kommende højskoleophold →

Kunne du tænke dig en rundvisning?

Få en rundvisning og få en snak med vores undervisere og mød andre elever på skolen.

Book en rundvisning →

Hvad kan du bruge Filmproduktion til?

Askov Højskoles filmlinje giver dig i et indblik i, om film- eller tv-branchen er noget for dig. Dine projekter her og de kompetencer, du får, vil være værdifulde på videre uddannelse inden for tv- og filmproduktion.

Efter et højskoleophold på Filmproduktion vil du have 3-5 små film, du kan bruge som portfolio. Desuden vil du have lært masse om værdien af samarbejde og planlægning.

Du kan også sagtens få fornøjelse af filmlinjen, selv om du bare har lyst til at lege med mediet og fordybe dig i din interesse for film.

Det er intensivt og berigende at tage på højskole for at lære om film. Du er selv med til at bestemme, hvor stejl din læringskurve skal være. Men én ting er sikkert: Du lærer rigtig meget på kort tid.

Der kræves ingen forudsætninger for at vælge Filmproduktion, men vi forventer, at du er motiveret for at udvikle dig fagligt inden for filmproduktion.

Tilmelding

Prisen er inkl. højskoletur. Der er ikke højskoletur på 12 ugers ophold. Når du tilmelder dig, betaler du tilmeldingsgebyr på 500 kr. og depositum på 1.500 kr. i alt 2.000 kr.

Hvad siger tidligere elever om filmproduktion?

KIG FORBI: SE SKOLEN OG HØR OM LINJEFAGET

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt filmlinjen er noget for dig, så ring og snak med linjefagslærer Ditte Svane eller skriv til hende. Du kan ringe på 6120 0880 eller skrive til ds@askov-hojskole.dk. Du kan også booke en rundvisning her.

“Der har været tid og rum til bare at være. Tid til at lære og turde dvæle ved det enkle.”

Nanna Jørgensen

Elev, årgang 2021

“Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg har taget den rigtige beslutning for mig selv.”

Thomas Appel

Elev, forår 2020 og efterår 2020

“Man er virkelig sammen med hud og hår 24 timer i døgnet.”

Anna Louise Thranæs

Tidligere sportsjournalist på TV2 Sporten, tidligere elev

“Livet skal ikke kun gøres op i penge, men også i oplevelser.”

Elias von Staffeldt

Elias von Staffeldt, journaliststuderende

“Dette vinterhalvår i Jylland blev en af de lykkeligste oplevelser i mit liv.”

Ghita Nørby

Ghita Nørby: ‘Mine egne veje’, Gyldendal 1995

“Det var det bedste kursus, jeg nogensinde har investeret i, for jeg kom jo ind og mødte venner, jeg stadig har den dag i dag.”

Puk Damsgård

Puk Damsgård, DR’s Mellemøstenkorrespondent fra Cairo, Ægypten.

Ditte Svane

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Som freelancer har hun undervist i teater og film, lavet museumsudstillinger, skrevet teater- og filmmanuskripter og udarbejdet digitale museumsplatforme. Ditte er historiehåndværker.

ds@askov-hojskole.dk +45 61 20 08 80

Spørgsmål og svar

Bor man sammen med en roomie på højskolen?

Du vælger selv, om du vil bo alene eller sammen med en roomie. De fleste elever bor sammen to og to på højskolen, og for mange af vores elever er det en del af oplevelsen ved at gå på højskole, at de prøver at bo sammen med en roomie.

Hvad koster det at gå på højskole?

Det koster en fast pris per uge at gå på højskole. Hvis du vil vide, hvad dit højskoleophold kommer til at koste, kan du derfor gange ugeprisen med det antal uger, du vælger. Om det er 12, 14, 16, 18 eller 24 uger. Se prisen per uge.

Hvilke fag har jeg ud over linjefag?

Ud over dit linjefag kan du på Askov Højskole vælge imellem flere valgfag. Nogle ledes af højskolens lærere, andre af eksterne timelærere. Derudover er der fællesfag som er obligatoriske for alle elever.

Læs mere om højskolen

Det har været det bedste i mit liv

Egentlig havde jeg ikke selv tænkt på at tage på højskole, men en veninde opfordrede mig til det.

I starten var det ret overvældende, og de første to uger ville jeg hjem. Jeg følte mig usikker og overstimuleret. Mine veninder overtalte mig til at give det en chance, og det gjorde jeg. Heldigvis. For at være på højskole har været det bedste i mit liv.

Hvis du overvejer at tage på højskole, så gør det. Spring ud i det. Du får så meget ud af det både fagligt, socialt og personligt. Giv det en chance, det er bedre, end du tror.

Jeg valgte Askov Højskole, fordi jeg gerne ville have journalistik som linjefag, og fordi der er så mange kreative valgfag. Det elsker jeg at fordybe mig i. Alle lærerne er virkelig engagerede – man kan mærke, de brænder for det, de laver.

Hver gang, vi har lavet et journalistisk projekt, fik jeg et adrenalinkick, når jeg var på research og fandt ud af, at min hypotese holdt stik. Jeg er virkelig vild med at formidle og er i gang med at uddanne mig til journalist på Syddanske Universitet.

Camilla Tonnesen, F21, Journalistik

Fællesskabet er der hele tiden

Da jeg kom, var jeg spændt på at møde de andre, men alle var bare søde og imødekommende. Man kunne bare være sig selv og give den gas.

Der sker noget hele tiden. Man kan godt være på værelset for sig selv og slappe af, men du kan også hele tiden være en del af fællesskabet, for der sker noget hele tiden. Og jo mere, du involverer dig, jo mere får du ud af opholdet.

Jeg valgte Askov, fordi der var en litteraturlinje, og det var som om, undervisningen var designet til mig. Det har været så fedt, og jeg føler virkelig, jeg er vokset på bare tre måneder. Undervisningen bliver tilpasset til os, og jeg har bare rykket mig så meget. Det har givet mig mod på at søge ind på Forfatterskolen.

Jeg har fået nye venskaber og har aftalt at flytte sammen med en rigtig god ven fra højskolen.

Noah Steffensen, F21, Litteratur

Det sociale var det allerbedste

Før jeg startede på højskolen, var jeg nervøs for, om højskoleopholdet ville blive en lige så livsforandrende oplevelse, som jeg havde hørt, det skulle være. Den nervøsitet var helt ubegrundet, for det blev en kæmpe oplevelse.

Højskolen gør rigtig meget for fællesskabet og arrangerer mange ting, men du har selv et ansvar for at blive en del af det, for det er i fællesskabet, du får den store oplevelse.

Askov Højskole er fed, fordi den har så meget historie. Når jeg nævner Askov for andre, er der altid én, der har en relation til skolen. Jeg elsker at være steder, hvor der er en historie, jeg kan blive en del af.

Det allerbedste ved højskoleopholdet var det sociale. At være sammen med andre hele tiden er meget intenst, men jeg er blevet mere udadvendt. Vi griner rigtig meget og laver mærkelige og fjollede ting – alt det, ungdomslivet er og skal være.

Jeg har fået mange nye venner, og fællesskabet med dem fortsætter efter højskolen.

Sofia Maria Madsen, F21, Journalistik