I samarbejde med Vadehavscentret.
Vi tager forskud på foråret, når vi drager ud i naturen for at se de fascinerende fugle. På dette tidspunkt kan vi både se de første trækfugle samt overvintrende vadefugle, og der er meget at kigge på.
I løbet af den tætpakkede uge når vi til forskellige interessante fuglelokaliteter – især i Vadehavs-regionen.
Programmet byder også på besøg på Vadehavscentret, hvor vi får en guidet rundvisning og mulighed for at nørde lidt og blive klogere på fugle.
Alle vores ’Fugle i naturen’-kurser arrangeres i samarbejde med Vadehavscentrets dygtige folk – direktør Klaus Melbye og biolog Emil Vesterager, som er vores kyndige guider i på turene. De kender de gode fuglesteder og vil tage os med ud til de lokaliteter, der giver de bedste oplevelser.
Vi har bussen med os hele tiden, så vi har mulighed for at tage en afstikker fra den planlagte rute, hvis der er spændende fugle at se på. Skulle det være koldt en dag, kan det også være rart, at bussen er tæt ved, så man lige kan komme ind i varmen.
Vi er på tur hver dag – og altid med fagfolk som kyndige guider.
På højskolen har vi foredrag, fællessang, samvær og alt det, der hører med til et højskolekursus.
Her er noget af det, du kan opleve i løbet af ugen:
- Tøndermarsken og Rømødæmningen, hvor der ofte er rigtig godt fuglekig
- Ballum Sluse – også et af de fuglerige steder
- En tur syd for grænsen til fuglelokaliteter i den tyske del af Vadehavet
- Klostermølle, som er et godt sted at se vinterfugle. I Mossø kan vi se forskellige andearter og skalleslugere; her er havørn hele året, og vi skal desuden kigge efter småfugle som mejser, finker, træløber og spætmejse. Flere spættearter holder til i træerne, og er vi rigtig heldige, ser vi også isfugl.
- Mandø – den helt specielle vadehavsø, hvor selve turen frem og tilbage også er en speciel oplevelse. Vi kører derover med traktorbussen og ser ofte mange fugle undervejs, fordi de går på vaden tæt ved vejen.
- Projekt Ørn: Foredrag med Kim Skelmose, der er projektleder i Projekt Ørn. Han fortæller om havørnene og om arbejdet med ringmærkning af dem.
Kursusledere
Mona Østerlund
Mona er uddannet journalist og har i mange år arbejdet som freelancejournalist med at skrive artikler, lave kommunikationsopgaver, bogprojekter og undervisning. På Askov Højskole er hun kursusleder på bl.a. livshistorie- , fugle- og vandrekurser. Derudover underviser Mona på højskolens fire ugers prøveforberedende forløb, Springbræt til journalistik.
Henning Johansen
Henning har gennem mange år været faglærer på Skovskolen, der hører under Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet. Han har undervist i skovbrug og naturpleje med speciale i arboristfaget og har derudover i sommerhalvåret i en årrække været knyttet til IGN’s skovovervågningsprojekt, der samler data til brug for Danmarks Skovstatistik og forskning.
Efter han er gået på efterløn, bruger han nu blandt andet tiden på at sejle de danske farvande tynde.