12. januar 2025 - 18. januar 2025

Syng for livet

Hjem / Ugekursus / Syng for livet

På dette kursus kan du opleve en perlerække af dygtige musikere og interessante foredragsholdere. Oplev blandt andre:

  • Sangforedrag med Ole Kobbelgaard: Vore sange er vores historie – hvad ord og toner dog kan fortælle!
  • Fællessangsforedrag med Anette Prehn og Bjørn Elkjer: På gådejagt efter Jeppe Aakjærs usungne sange.
    To ord på en gravsten. En gådejagt i glemte skrifter. Aakjærprisen 2024. Så kort kan Anette Prehns seneste rejse i Jeppe Aakjærs univers beskrives. Hun har pustet liv i tekstpassager fra 130 år gamle breve, foredrag og erindringer fra Jeppe Aakjærs hånd, der ellers hverken rimede eller var på vers. Anette Prehn vævede nænsomt Aakjærs ord på tværs af livet sammen – og komponist Kristian Bisgaard gav dem toner.
  • Koncert med Trio Guldagger+: Hyldestkoncert til Sebastian 75 år: En koncertfortælling med udgangspunkt i Sebastians liv og hans musik igennem mere end 50 år.
    Publikum griner, fælder en tåre, nikker eftertænksomt og synger med, når Trio Guldagger+ fortolker nye og ældre Sebastian-sange. Alle sangene motiveres med en lille fortælling, en personlig forbindelse til livet, døden, kærligheden, forældreskabet, som sætter tilhørernes tanker i gang og dermed giver koncerten et ekstra lag. Medvirkende: Mette Guldagger, sanger og musiker, Per Larsen, folkemusiker, sanger og historiefortæller, Albert Madsen, guitar og Anders Heidelbach, bas
  • Foredrag med Kristian Bisgaard: Sange (s)om håb. Kristian Bisgaard er komponist og pianist uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og har i de seneste 25 år bragt glæden ved musik og sang til hele Danmark. Kristian har specialiseret sig i korledelse og fællessang og har stor erfaring med at formidle og inspirere til at give sange vinger i snart sagt alle sammenhænge.
    Denne formiddag skal det handle om håb. Både sange, der handler om håb i deres indhold, men også om hvordan sange og det at synge sammen kan give os håb i mørke tider.

    Salmeforedrag og orgelkoncert med Jakob Lorentzen. Organisten Jakob Lorentzen fra Holmens Kirke i København har skrevet en del salmemelodier til tekster af blandt andre Lisbeth Smedegaard Andersen, Iben Krogsdal og Kathrine Lilleør. Flere af disse salmer er optaget i forskellige udgivelser, f.eks. Højskolesangbogen, 100 Salmer og Kirkesangbogen. Jakob Lorentzen vil fortælle om overvejelserne med at skrive melodier og akkompagnement, og vi skal synge flere af salmerne. Den anden halvdel af eftermiddagen går vi over i Askov Kirke, hvor Jakob Lorentzen bl.a. vil improvisere på orglet.
  • Koncert med House Rules: House Rules er en aarhusiansk barbershopkvartet bestående af Mathias Egsgaard (bas), Henrik Felter (baryton), Joachim Egsgaard (lead) og Nicklas Bisbo (tenor). Kvartetten har eksisteret i 3 år og udspringer af koret BarbAros, hvor alle medlemmer også synger.
    Barbershop er en konkurrencesport, og House Rules blev kåret som den 4. bedste barbershopkvartet i Skandinavien i foråret 2023 til de Nordiske Mesterskaber i Barbershop. Glæd dig til at høre en blanding af ægte barbershopklassikere samt sange fra den danske sangskat arrangeret som barbershop.
  • Sangforedrag med Jens Nielsen: Mit samarbejde med Jens Rosendal. I december 2023 mistede vi den store digter Jens Rosendal. Jens Nielsens samarbejde med Jens Rosendal begyndte i 1987 på Løgumkloster Højskole. Vi synger nogle af Jens Rosendals dejligste fællessange, og Jens Nielsen tager os på rundtur blandt Rosendals mange livstemaer… som kærligheden, naturen og fællesskabet.
    Jens Nielsen er i Højskolesangbogen repræsenteret med ”Troen er ikke en klippe” af Jens Rosendsal. Jens Nielsen er uddannet som almen musikpædagog fra Nordjysk Musikkonservatorium i 1993. Han har været lærer på Haslev Udvidede Højskole, musikskoleleder- og lærer i Sæby og er i dag korleder og organist i Sct. Olai Kirke i Hjørring.
  • Koncert – Mathias Hedegaard, tenor og Tove Lønskov, klaver. Den danske tenor Mathias Hedegaard har bl.a. været solist på Det Kgl. Teater, Den Jyske Opera, Göteborgs Operan, Tiroler Landestheater Innsbruck, Den Fynske Opera, New Belgrade Opera, Malmö Opera og Wermland Opera. Han har sunget roller som Orfeo (Monteverdi), Acis i Acis and Galatea, Tamino i Tryllefløjten, Male Chorus i The Rape of Lucretia, Candide (Bernstein) og Leander i Maskarade.

    Tove Lønskov studerede hos Alma Jørgensen og Georg Vásárhelyi på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Fortsatte studier hos Magda Tagliaferro og Vlado Perlemuter i Paris, hos Guido Agosti i Rom og hos Wilhelm Kempff i Positano. Tove Lønskov underviste i mange år på Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg og på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor hun uddannede et stort antal af de betydeligste unge danske pianister. Hun er Ridder af Dannebrogsordenen.
    Ved koncerten på Askov Højskole, synger Mathias Hedegaard danske sange med Tove Lønskov ved flyglet.
  • Lillian Hjorth-Westh: Ud over at være kursusleder er Lillian Hjorth-Westh også en formidabel fortæller og foredragsholder, og i løbet af ugen fortæller hun om to bemærkelsesværdige mænd: Hun tager os med ind i sangeren, skuespilleren og meget andet Otto Brandenburgs liv, og hun fortæller om den norske kunstner Nordahl Grieg, som vi især kender fra sangen ‘Kringsatt av fiender’.
  • Foredrag med fhv. højskolelærer, organist og komponist Hans Dammeyer: ‘Fællessang før og efter Spotify-revolutionen’.
  • Udflugt til Aarhus, hvor vi skal opleve Aarhus Symfoniorkesters 90 års fødselsdagsgalla.
  • Derudover er der morgensamlinger og Syng i Den Blå med Kristian la Cour.

Det endelige program følger snarest muligt.

Lillian Hjorth-Westh

Lillian er læreruddannet fra Tønder Seminarium. Siden 1977 har hun arbejdet i højskoleverdenen – først på Højskolen Rude Strand og fra 1983 til 2017 på Bornholms Højskole, hvor hun var en del af forstanderparret fra 2007 – 2017.

Kristian la Cour

Kristian la Cour er konservatorieuddannet og har været ansat på Askov Højskole i mere end 35 år. Det er altid ham, der akkompagnerer fællessangen til morgensamlinger, foredrag og andre arrangementer på højskolen – ikke mindst fællessangsaftenerne ‘Syng i den blå’. Derudover er han kursusleder på en lang række af højskolens korte kurser. I fritiden optræder Kristian som visesanger og er desuden komponist. Han har bidraget med musik til en række sange i bl.a. Højskolesangbogen, DGI-Sangbogen, “100 Salmer”, “Kirkesangbogen” og Sangbogen 2,3 og 4.

kc@askov-hojskole.dk

Tilmelding

Syng for livet

Startdato12. januar 2025

Slutdato18. januar 2025

Pris fra5.700

Tilmeld dig kurset → Hent program ↓

Måske kunne du også være interesseret i: